x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Casa evantai, pe care o putem mări dacă organizăm o petrecere, ori pantofii ce au grijă de sănătate, la Euroinvent

Casa evantai, pe care o putem mări dacă organizăm o petrecere, ori pantofii ce au grijă de sănătate, la Euroinvent

de Cristinel C. Popa    |    17 Mai 2014   •   08:32
Casa evantai, pe care o putem mări dacă organizăm o petrecere, ori pantofii ce au grijă de sănătate, la Euroinvent

Casa expandabilă sau casa evantai, ce îşi măreşte suprafaţa de trei ori şi mai mult, sisteme de protectţie seismică, uniforma antitero marcată pentru recunoaşterea în spectrul infraroşu, camera de filmat la adâncimi mari pentru scafandri, sisteme inovative pentru parcarea bicicletelor, materiale compozite geopolimerice, sisteme de betoane ecologice pentru constructii, softul care are grijă de sănătate şi transformă pantofii în observator al indicelui corporal al purtătorului lor, noi soiuri de copaci şi plante. Sunt doar câteva dintre creaţiile ce vor fi expuse la Euroinvent 2014  ce îşi va deschide porţile peste câteva zile la Iaşi şi la care vor participa inventatori şi cercetători din toată lumea.

Evenimentul este una din cele mai ample manifestări de de acest gen din sud-estul Europei, reunind 350 de creaţii ale cercetătorilor şi inventatorilor din 26 de ţări. ”Ediţia de anul acesta, a VI-a a Euroinvent înregistrează cea mai amplă prezenţă de până acum a institutelor de cercetare din România, ce vor expune dispozitive şi instalaţii de ultimă generaţie”, a spus dr. ing. Andrei Victor Sandu, coordonatorul Forumului Inventatorilor Români şi chairman al manifestării. La EUROINVENT vor fi expuse şi invenţiile româneşti premiate la I-Envex - Expoziţia Internaţională de Invenţii şi Inovaţii, organizată, în aprilie 2014, în Malaezia, cu medaliide aur, argint şi bronz, dar şi cu cinci mari premii: EYRec Creative Invention Award, World Invention Intellectual Property Association Award (WIIPA - 2 premii), Korea University Invention Association Award (KUIA), Association of Young Innovator and Scientist Indonesia Award (AYISI). Unul din scopurile organizării evenimentului este acela de a atrage şi a stimula cetăţenii cu privire la importanţa creativităţii în viaţa de zi cu zi.  Expoziţia Europeană a Creativităţii şi Inovării, EUROINVENT, este organizată de Forumul Inventatorilor Români în colaborare cu Centrul de Informare EUROPE DIRECT Iaşi, prin structura sa gazdă, Asociaţia pentru Ecologie şi Dezvoltare Durabilă, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” şi Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, în parteneriat cu Universitatea de Arte ”George Enescu” şi Uniunea Artiştilor Plastici.

 

×