x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Casa lui Dinel Nuţu (Staicu), percheziţionată de DNA

Casa lui Dinel Nuţu (Staicu), percheziţionată de DNA

19 Iul 2011   •   09:30
Casa lui Dinel Nuţu (Staicu), percheziţionată de DNA

Locuinta omului de afaceri craiovean Dinel Staicu, situata pe strada Bujorului din Craiova, a fost perchezitionata in aceasta dimineata de procurorii DNA-Serviciul Teritorial Pitesti. Dinel Nutu (fost Staicu) se afla in penitenciarul Rahova din luna aprilie.

In luna aprilie a acestui an, cu doar o zi inainte de a fi condamnat definitiv la inchisoare, Dinel Staicu a fugit din tara. Ulterior, autoritatile romane au descoperit ca acesta isi schimbase numele in Dinel Nutu, preluand numele sotiei. Dinel Staicu a fost prins in Ungaria pe 18 aprilie in parcarea unui hipermarket din localitatea Mako, aflata la 20 de kilometri de granita cu Romania.

Dinel Staicu a fost trimis in judecata de DNA in noiembrie 2006. Alaturi de el a fost inculpat si fostul presedinte al BIR.

Potrivit anchetatorilor, din banii obtinuti fraudulos de la BIR, Staicu a cumparat actiuni la SIF Oltenia, in valoare de peste un milion de euro, prin intermediul unor societati pe care le controla.

Staicu a fost numit in conducerea SIF Oltenia in 2006, inlocuindu-l in functia de presedinte-director general pe Vasile Salapa.

Stire in curs de actualizare.

×