x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator "Casa Macovei" - Judecatoarea Stancu s-a pensionat

"Casa Macovei" - Judecatoarea Stancu s-a pensionat

de Miruna Pasa Petru    |    Violeta Fotache    |    26 Ian 2006   •   00:00
"Casa Macovei" - Judecatoarea Stancu s-a pensionat

Luana Stancu, judecator cercetat in scandalul casei parintilor ministrului Justitiei, a scapat de disciplinar prin pensionare.

Lovitura de teatru in scandalul casei parintilor ministrului Justitiei. Unul dintre magistratii implicati in plimbarea dosarului de la un complet la altul al instantei supreme, judecatorul Luana Stancu, a sters-o strengareste de la "locul faptei": s-a pensionat.

Dupa ce a scapat de dosarul de coruptie de la DNA, desi din ancheta reiese ca ea ar fi tras sforile in procesul castigat de parintii ministrului Macovei, judecatoarea Luana Stancu a reusit ieri sa scape si de sanctiunea disciplinara. Si a facut-o tocmai in maniera atat de blamata pana acum chiar de Monica Macovei: prin pensionare subita. Cu alte cuvinte, actiunea disciplinara care se afla pe rolul Sectiei pentru judecatori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) cu termen de judecata la 31 ianuarie, ramane fara obiect. Singurul care ar mai putea pati ceva pe linie disciplinara este presedintele Sectiei Civile de la Inalta Curte, Danut Cornoiu, co-partenerul Luanei Stancu in dosarul penal.

SCAPARE. Luana Stancu a primit, pe tacute, un mare NUP de la DNA, in primele zile ale anului, chiar la 5 ianuarie. Cazul ei a fost pasat Parchetului General pentru continuarea cercetarilor, dar pentru un banal abuz in serviciu contra intereselor persoanelor. Graba cu care a fost "solutionat" dosarul fara sa se inceapa urmarirea penala impotriva vreunuia dintre cei doi magistrati pare suspecta in lumina pensionarii de ieri. Plenul CSM a admis cererea Luanei Stancu prin care aceasta solicita eliberarea din functie, prin pensionare, incepand cu surpriza... 25 ianuarie. Consiliul a admis si cererea de pensionare a judecatoarei Maria Huza, membru CSM, cercetata si ea de procurorii anticoruptie. Ea a cerut pensionarea pentru a proteja imaginea CSM.

RECOMPENSA. Luana Stancu se pare ca a primit si o recompensa pentru buna-i activitate de magistrat in dosarul fostului proprietar al casei din Strada Intrarea Ioanid nr. 3, Ana Maria Petrini. Surse ministeriale ne-au declarat aseara ca Luana Stancu ar fi intrat sub aripa ocrotitoare a ministrului Justitiei, care s-ar pregati sa-i ofere o retragere onorabila din magistratura, facand-o notar. Profesie linistita si banoasa... Sursele citate ne-au spus ca ordinul de numire ca notar ar fi deja la semnat, dar purtatorul de cuvant al ministrului Monica Macovei a negat acest lucru. Precizam ca in baza Legilor magistraturii, judecatorii de la ICCJ pot deveni notari, fara a sustine vreun examen. Varianta posibila insa doar daca magistratul paraseste breasla din motive neimputabile lui, cum ar fi, spre exemplu, pensionarea.

×
Subiecte în articol: observator stancu luana stancu