x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Castelul Bran e de vânzare! Vezi preţul cerut de proprietarii "sălaşului lui Dracula"

Castelul Bran e de vânzare! Vezi preţul cerut de proprietarii "sălaşului lui Dracula"

12 Mai 2014   •   09:22
Castelul Bran e de vânzare! Vezi preţul cerut de proprietarii "sălaşului lui Dracula"

Castelul Bran a fost scos la vânzare, o firmă de avocatură din New York fiind însărcinată cu derularea operaţiunii prin care proprietarii celui mai cunoscut obiectiv turistic din Europa de Est, vizitat anual de peste 560.000 de persoane, speră să obţină cel puţin 47 de milioane de lire sterline.

Mark Meyer, un reprezentant al casei de avocatură Herzfeld & Rubin, a declarat, conform dailymail.co.uk, că "dacă cineva va veni cu o oferă rezonabilă, o vom studia şi o vom lua în calcul".

Potrivit aceleiaşi surse, statul român are drept de preempţiune, fără să îl fi exprimat deocamdată.

Construit în 1211, Catelul Bran a fost oferit Reginei Maria, nepoata Reginei Victoria a Marii Britanii, intrând, în 1938, în posesia Principesei Ileana şi fiind revendicat, şi câştigat, de către moştenitorii acesteia, Dominic, Maria Magdalena şi Elizabeth de Habsburg.

Meyer a mai declarat că "Arhiducele Dominic şi familia sa ţin foarte mult la viitorul Castelului Bran", lăsând să se înţeleagă că în incinta castelului ar putea fi construit un hotel care să îi primească pe cei care doresc să petreacă mai multe zile în "vecinătatea" personajului inspirat de Bram Stoker.

×