x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cât ne va costa traversarea noului pod peste Dunăre, Calafat - Vidin

Cât ne va costa traversarea noului pod peste Dunăre, Calafat - Vidin

11 Iun 2013   •   17:37
Cât ne va costa traversarea noului pod peste Dunăre, Calafat - Vidin

Ministerul Transporturilor a punblicat pe site-ul oficial proiectul de Hotărâre de Guvern privind nivelul şi aplicarea tarifelor de trecere pentru traversarea noului pod peste Dunăre, Calafat - Vidin

Astfel, vehiculele de transport persoane cu cel mult 8+1 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului auto (autoturisme) şi cele de transport marfă cu masa totală maximă autorizată mai mică sau egală cu 3,5 tone, inclusiv remorcă, vor achita un tarif de 6 euro, în timp ce vehiculele rutiere de transport persoane cu peste nouă locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului auto şi maximum 23 de locuri pe scaune vor achita dublu, respectiv 12 euro.

Tot 12 euro vor plăti şi vehiculele rutiere de transport marfă cu masa totală maximă autorizată (MTMA) mai mare de 3,5 tone şi mai mică de 7,5 tone.

Tariful la trecerea podului pentru vehiculele rutiere de transport marfă cu MTMA mai mare sau egală cu 7,5 tone şi mai mică de 12 tone va fi de 18 euro.

25 de euro vor trebui să achite vehiculele rutiere de transport persoane cu peste 23 de locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului auto, dar şi cele de transport marfă cu MTMA mai mare sau egală cu 12 tone şi cu maximum trei axe.

Cel mai mare tarif la trecerea podului Calafat-Vidin, de 37 de euro, vor trebui să plătească vehiculele rutiere de transport marfă cu MTMA mai mare sau egală cu 12 tone şi cu minimum patru axe.

Tarifele de trecere pentru utilizarea podului Calafat - Vidin au acelaşi nivel pentru ambele sensuri de trecere şi se aplică nediscriminatoriu pentru vehiculele rutiere înmatriculate în România sau în alte state.

Vor fi exceptate de la plată vehiculele rutiere de transport ale serviciilor pentru stingerea incendiilor, maşinile de poliţie şi a ambulanţele din cele două ţări.

×
Subiecte în articol: pod dunare calafat-vidin taxe