x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Catalin Mitulescu si Cristi Puiu, premiati

Catalin Mitulescu si Cristi Puiu, premiati

11 Iun 2004   •   00:00

Centrul National al Cinematografiei (CNC) a acordat o serie de premii de excelenta si premii speciale unor scurt-metraje romanesti care au fost distinse recent la festivaluri internationale, informeaza Mediafax.

Astfel, dupa ce a obtinut Palme d’Or, "Trafic"-ul lui Catalin Mitulescu a putut fi vazut si la Bucuresti. Realizatorul, care a primit premiul de excelenta, a subliniat in ce conditii succesele de acum pot deveni mai mult decit un "val" de moment. "De aproximativ trei ani merg prin festivaluri cu filmele mele de scoala, "Bucuresti - Wien 8:15", "17 minute intarziere" si cu "Trafic", realizat cu sprijinul CNC. Am vazut, de asemenea, filmele colegilor mei la festivaluri internationale. Premiile de azi nu sunt intamplatoare, nu reprezinta o stralucire de moment. Sunt convins ca suntem o generatie si ca Romania poate reprezenta o forta in cinematografia mondiala", s-a adresat Mitulescu audientei. Celalalt premiu de excelenta i-a revenit lui Cristi Puiu pentru "Un cartus de Kent si un pachet de cafea", film distins cu Ursul de Aur pentru scurt-metraj la festivalul de la Berlin.

Patru premii speciale au fost acordate tinerilor Cristian Nemescu - regizorul filmului "Poveste la scara C" (Premiul UIP - Angers si Premiul special al juriului - Bruxelles in 2004), Corneliu Porumboiu - "Calatorie la oras" (Premiul II la sectiunea Cinefondation a Festivalului de la Cannes), Constantin Popescu - "Apartamentul" (Marele premiu la Festivalul filmului de scurt-metraj de la Venetia) si Ruxandra Zenide - "Green Oaks"/"Stejarii verzi" (selectionat pentru Swiss Cinema Prize si Gold Dragon - Spiez). (Sebastian S. Eduard)

×
Subiecte în articol: observator