x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cathedral Plaza, în instanţă

Cathedral Plaza, în instanţă

de Iulia Barbu    |    02 Dec 2010   •   20:18

Prin decizia din 3 noiembrie, Curtea de Apel Suceava a anulat autorizaţia de construcţie la clă­di­rea „Cathedral Plaza”. Săptămâna trecută s-a judecat şi contestaţia în anulare făcută de Millennium Building Development SRL (MBD).

Instanţa a respins cererea de suspendare provizorie cerută de dezvoltator. La rândul său, primarul general al Bucureştiului, Sorin Oprescu, a cerut admiterea cererii de intervenţie a instituţiei pe care o reprezintă, precum şi admiterea cererii de revizuire, iar consecutiv, pe fond, să fie admisă acţiunea, astfel cum a fost formulată şi precizată de Arhiepiscopia Romano-Catolică Bucureşti.

Reprezentanţii Millennium Building Develop­ment au anunţat contestarea sentinţei Curţii de Apel Suceava privind revizuirea cazului Cathedral Plaza şi intenţia de a recupera în instanţă daunele de peste 22 de milioane de euro. Arhiepiscopia Romano-Catolică de Bucureşti ARCB susţine că Mille­nnium a înaintat către Curtea de Apel Suceava cel puţin patru ac­ţiuni care vor avea  termen de ju­de­cată la  3 decembrie. Re­pre­zen­tan­ţii Arhiepiscopiei au acuzat Inspectoratul de Stat în Con­s­truc­ţii (ISC) că „se face” că verifică si­tua­ţia construcţiilor la Cathedral Plaza, în vreme ce reprezentanţii Mi­llennium Building „se fac” că opresc lucrările.

Proiectul de construcţie a Ca­the­dral Plaza a început în 1998 pentru o clădire de doar 17 metri, care ulterior a ajuns la 75 de metri, având 19 etaje.

×
Subiecte în articol: observator