x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Caz șocant la Rădăuți ! Bijuterii de circa 100.000 de euro au fost furate dintr-o locuință

Caz șocant la Rădăuți ! Bijuterii de circa 100.000 de euro au fost furate dintr-o locuință

15 Sep 2019   •   16:35
Caz șocant la Rădăuți ! Bijuterii de circa 100.000 de euro au fost furate dintr-o locuință

Două persoane au fost reţinute în cazul unui furt de bijuterii în valoare de circa 100.000 de euro, care a avut loc la Rădăuţi în urmă cu două luni, o a treia persoană suspectă fiind căutată în continuare de poliţişti.
Un bărbat de 46 de ani din Rădăuţi a reclamat la poliție, în seara zilei de 8 august, că au intrat hoții în locuința sa și i-au furat mai multe bijuterii. Din cercetăriile la faţa locului a reieșit faptul că acestea se aflau într-o comodă din dormitorul de la etaj al imobilului. Dintr-un sertar al acesteia au fost furate mai multe inele, brăţări şi lănţişoare din platină, aur alb şi aur galben împodobite cu diamante şi safire. Proprietarul a declarat că el şi soţia sa au lipsit de la domiciliu intre orele 14.00 - 21.00 și au estimat că valoarea bijuteriilor sustrase este între 50.000 şi 100.000 euro. Casa nu era prevăzută cu sistem de alarmă sau camere de supraveghere video.
Cercetările nu au evidenţiat urme de efracţie la uşile şi geamurile imobilului şi nici urme de scotocire sau răvăşire.

Poliţiştii au desfăşurat activităţi investigative complexe, fiind verificate mai multe piste de lucru şi informaţii, activitatea de probare a infracţiunii fiind îngreunată de lipsa unor documente care să ofere indicii clare şi particularităţi ale bijuteriile sustrase.

Lcrători din cadrul Poliţiei municipiului Rădăuţi şi forţe ale SAS Suceava, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi au pus în executare, pe 14 septembrie, şase mandate de percheziţie domiciliară în Rădăuţi şi în comunele Volovăţ şi Arbore, precum şi cinci mandate de aducere emise de instanţă, ocazie cu care au fost identificaţi unii dintre autorii furtului.

Hoții sunt un bărbat în vârstă de 28 de ani, din comuna Volovăţ, o femeie de 21 de ani, din comuna Arbore şi un tânăr de 24 de ani, din Rădăuţi. Percheziţiile efectuate la domiciliul acestora au descoperit bijuterii, sume de bani, telefoane mobile, precum şi autoturismul folosit în timpul furtului.

Femeia de 21 de ani şi bărbatul de 24 de ani au fost identificaţi şi reţinuţi pentru 24 de ore, fiind încarceraţi în arestul IPJ Suceava, urmând să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă. Bărbatul de 28 de ani nu a fost găsit încă, faţă de acesta fiind efectuate demersuri pentru emiterea mandatului de arestare în lipsă.

În timpul anchetei au fost recuperate mai multe bijuterii a căror valoare este de circa 40.000 de euro și suma de 84.000 de lei rezultată din tranzacționarea obiectelor. Bunurile au fost înapoiate proprietarilor. 

AGERPRES

×
Subiecte în articol: furt bijuterii