x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cazul anului, la detectorul de minciuni

Cazul anului, la detectorul de minciuni

de Mara Raducanu    |    Violeta Fotache    |    05 Iun 2007   •   00:00
Cazul anului, la detectorul de minciuni

Profa de romănă Corina Vasile şi soţul său, Dragoş, au trecut cu brio de testul cu detectorul de minciuni. Cei doi au spus, fără a simula, adevărul, că Bogdan Costache, elevul Corinei, cu care aceasta trăia o complicată poveste de amor, a sărit pe geam şi nu a fost impins sau aruncat de cineva. Cauza sinuciderii sale ar putea fi, potrivit unor surse judiciare, decizia familiei Vasile de a pleca in SUA pentru o perioadă mai lungă, cu scopul refacerii căsniciei.

Cazul Bogdan Costache

A doua declaraţie a Corinei Vasile 30 mai 2007

Prima declaraţie a Corinei Vasile 24 mai 2007

Mărturia soţului, Robert Dragoş Vasile 30 mai 2007

Declaraţia mamei lui Bogdan Costache 31 mai 2007

Prima declaraţie a tatălui lui Bogdan Costache 24 mai 2007

Trimişi şi ajutaţi de biserica lor, Corina şi Dragoş Vasile plecau in America să-şi salveze căsnicia. Vestea l-a dat gata pe Bogdan Costache. Testaţi cu detectorul de minciuni, cei doi soţi au spus adevărul: Bogdan s-a aruncat pe geam. Cu capul inainte, ca in piscină!

Profa de romănă Corina Vasile, al cărui iubit a plonjat in gol de la etajul IX al apartamentului "de meditaţii", şi soţul ei, Dragoş Vasile, au fost ieri la Poliţia Capitalei, unde au fost testaţi cu poligraful, in prezenţa procurorului de caz Sorin Maciuc.

S-A ARUNCAT...
Rezultatele de la detectorul de minciuni vor ajunge la Parchet peste căteva săptămăni, dar procurorul de caz a fost deja informat de specialistul de la poligraf despre concluziile acestui test, după cum ne-au precizat surse judiciare. "Scopul testului cu poligraful a fost acela de a afla dacă vreunul dintre cei doi soţi sau amăndoi l-au omorăt pe Bogdan. Concluzia este că nu. La intrebările despre o eventuală crimă, rezultatul testului a fost acela că nu au avut un comportament simulat. Testul poligraf nu constituie probă admisibilă in instanţă, dar oferă indicii care se coroborează cu restul materialului de anchetă. Bogdan s-a aruncat", ne-a declarat ieri purtătorul de cuvănt al Parchetului Capitalei, Ştefan Crişu.

CA IN PISCINĂ. "Dacă ar fi fost aruncat, ar fi fost mult mai multe urme, s-ar fi zbătut, am fi găsit ceva sub unghiile lui. Din analiza dinamicii evenimentului se poate concluziona că modul de producere a incidentului a fost similar cu aruncatul in piscină, cu capul inainte, acesta practic neatingănd pervazul şi aerul condiţionat din faţa lui. A pus o mănă pe ramă şi a sărit ca in piscină. S-a aruncat cu capul inainte, mod ce denotă o hotărăre extremă de a-şi lua viaţa, spre deosebire de alţi sinucigaşi, care incearcă să-şi asigure o eventuală renunţare la gest in ultimul moment. Nu au fost prelevate urme de pe aerul condiţionat sau de pe pervazul geamului şi nici nu se poate afirma că acestea ar fi fost şterse, intrucăt au fost găsite urme de praf", ne-a declarat sursa citată.

"MOBILUL"? Ceea ce l-a determinat pe Bogdan Costache să recurgă la gestul fatal de a-şi lua viaţa a fost, se pare, o veste rea, care i-a năruit speranţele unei reimpăcări, i-a omorăt visul unei vieţi impreună cu Corina. "Se pare că atunci a primit vestea că soţii Vasile vor pleca in America, trimişi şi ajutaţi de Biserica Adventistă, pentru a-şi salva căsnicia", ne-au declarat surse judiciare. Potrivit sursei citate, formalităţile de obţinere a vizelor pentru SUA de către Corina şi Dragoş Vasile au fost demarate mai demult, insă Bogdan ar fi aflat abia joi, 24 mai, acest lucru.

Răspunsurile ei

"Erai singură cu Bogdan in casă?"
Răspuns: "Da"

"L-ai aruncat pe geam pe Bogdan?"
Răspuns: "Nu"

"S-a aruncat singur?"
Răspuns: "Da!"

"Soţul era acasă?"
Răspuns: "Nu"

Răspunsurile lui

"Eraţi acasă cănd s-a petrecut incidentul?"
Răspuns: "Nu"

"Eraţi la serviciu in acele momente?"
Răspuns: "Da!"

"L-ai aruncat pe Bogdan?"
Răspuns: "Nu"

Altă anchetă

Despre "speţa Corina Vasile", ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei, a vorbit ieri cu deputaţii din Comisia de invăţămănt, interesaţi de subiect: "Este un caz nenorocit, de genul o mănă spală pe alta, cum n-am pomenit!". Nemulţumit de modul in care consiliul profesoral a gestionat acest caz (fără sancţionarea profesoarei), ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei, a trimis ieri o comisie specială de anchetă la Liceul "Lucian Blaga" din Capitală unde predă Corina Vasile. El a avertizat că noul statut va interzice relaţia dintre profesor şi elev, iar in cazul in care vor apărea astfel de situaţii, cadrul didactic va fi exclus din sistem. (V.F.)




Protest ACM

Asociaţia Consumatorilor de Media (ACM) protestează faţă de tabloidizarea subiectului "Profesoara şi elevul sinucigaş", prin incălcarea dreptului la viaţa privată şi la imagine al celor implicaţi. "Protestăm faţă de faptul că tragedia unei familii a fost transformată intr-o telenovelă-reality-show difuzată in fiecare seară la principalele televiziuni. OTV a intrecut, ca de fiecare dată, orice limită. Considerăm inacceptabil faptul că s-au difuzat fotografii făcute tănărului imediat după deces, cu prim-planuri extrem de violente, dublate de comentarii brutale. Din păcate, presa scrisă a ţinut pasul cu televiziunile", se arată in comunicatul ACM. (R.D.)
×
Subiecte în articol: observator vasile bogdan raspuns aruncat