x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cazul Bivolaru la Curtea de Apel

Cazul Bivolaru la Curtea de Apel

04 Iun 2004   •   00:00

Aparatorii lui Gregorian Bivolaru au adoptat ieri aceeasi chichita avocateasca a recuzarii completului care trebuia sa finalizeze dicutiile despre arestarea preventiva a liderului MISA.

MIRUNA PASA, ION ALEXANDRU

Potrivit cererii de recuzare, judecatorii intrati ieri in complet ar avea interese in cauza, determinate de influenta venita din partea Parchetului. Cererea avocatilor a fost respinsa tot ieri, dar cauza va ajunge din nou la Curtea de Apel pentru recursul la recuzare. Daca aceasta metoda a dus acum doua luni la eliberarea lui Bivolaru, de data aceasta mandatul de arestare emis luni de Judecatoria Sectorului 5 este in continuare aplicabil. Gregorian Bivolaru este dat in urmarire locala si in consemn la frontiera si, daca va fi gasit, va fi inchis preventiv sub acuzatia de acte si perversiuni sexuale cu un minor.

DISPARUT. "Deocamdata, Gregorian Bivolaru nu este de gasit. Atat la nivelul Capitalei, cat si la nivelul inspectoratelor judetele de politie au fost constituite echipe complexe, care efectueaza de cateva zile cercetari la mai multe adrese ale liderului MISA si ale adeptilor sai", au precizat surse din cadrul Politiei Capitalei. Politistii au aflat si ei de cererea de recuzare a completului de judecata formulata de avocatii lui Bivolaru, cerere care a fost insa respinsa. "Dosarul va ajunge in cel mai scurt timp pe masa judecatorilor de la Curtea de Apel Bucuresti, asta inseamna ca, avand in vedere ca vineri nu se lucreaza, sambata si duminica nici atat, de-abia luni Curtea de Apel Bucuresti va restudia acest dosar", au precizat sursele citate.

POSIBILE PROTESTE. Politistii spun ca, daca Gregorian Bivolaru ar fi prins si incarcerat in aceasta perioada, este posibil sa se nasca din nou proteste si autoritatile sa fie din nou acuzate de abuz, avand in vedere ca avocatii lui Bivolaru au facut recurs la mandatul de arestare preventiva, recurs care va fi analizat cel mai devreme la inceputul saptamanii viitoare. "Este interesanta si agitatia cu care lucreaza avocatii, agitatie care lasa sa se inteleaga ca Gregorian Bivolaru se afla inca pe teritoriul Romaniei. Este adevarat ca nu exista nici un fel de indicii ca liderul MISA ar fi parasit tara, insa nu putem afirma cu certitudine ca guru nu a fost scos peste granita de vreo calauza", a conchis sursa citata.

×
Subiecte în articol: observator bivolaru