x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator CAZUL CIOROGĂRLA/Încep eliberările...

CAZUL CIOROGĂRLA/Încep eliberările...

de Miruna Pasa Petru    |    24 Feb 2009   •   00:00

Unul dintre cei şapte militari arestaţi preventiv în dosarul furtului de arme de la Ciorogârla se află la un pas de eliberare.



Tribunalul Militar Bucureşti a admis ieri solicitarea lui Nicuşor Niţă de eliberare pe cauţiune, în schimbul plăţii către stat a sumei de 3.000 de lei. Instanţa a impus militarului, în cazul eliberării efective din arest, să nu părăsească localitatea de domiciliu fără încuviinţarea instanţei, să nu poarte arme şi să se prezinte în faţa autorităţilor ori de câte ori este chemat.  

Hotărârea de ieri l-a eliberat pe Nicuşor Niţă deocamdată doar pe hârtie. Pentru punerea efectivă în aplicare este necesar ca măsura dispusă să fie confirmată şi de instanţa superioară, în recurs. Calea de atac a fost, de altfel, declarată imediat de procurorul de şedinţă. Aceeaşi instanţă a respins ieri cererile de eliberare formulate de alţi doi inculpaţi din cazul Ciorogârla. Marian Dinu şi Marian Tudorache ceruseră punerea în libertate sub control judiciar. Momentan, armele furate din depozitul de armament nu au fost încă găsite. Cei şapte militari acuzaţi de implicare în luarea acestora au fost arestaţi preventiv săptămâna trecută.

×
Subiecte în articol: observator