x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cazul Costesti - Lui Cozma i-a fost rusine

Cazul Costesti - Lui Cozma i-a fost rusine

21 Mar 2005   •   00:00

Miron Cozma a dat ieri ochii cu cateva dintre victimele mineriadei de la Costesti, care fie l-au acuzat zgomotos, fie si-au retras plangerile, plictisiti de indelungatul proces.

Adus in boxa acuzatilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, fostul lider al minerilor si-a pus capul in pamant in momentul in care o femeie a inceput sa strige printre lacrimi ca fiul sau a fost schilodit in ianuarie 1999 de bataile minerilor "rasculati" la Costesti. "Mai are putin si moare. Numai prin spitale il tin. Mi l-au dezbracat si l-au calcat in picioare. Nici sa manance nu poate, ii dau cu lingurita", spunea femeia judecatorilor. Alte doua persoane din cele peste 200 de parti civile si-au retras insa pretentiile de despagubiri, cerand magistratilor sa nu-i mai cheme in dosarul a carui judecata dureaza deja de ani buni.

ULTIMA AMANARE. In ciuda nemultumirii victimelor, procesul s-a amanat totusi cu inca o luna. Unul dintre motivele invocate este starea extrem de precara a sanatatii lui Miron Cozma. Avocatul sau a cerut ca procesul sa se finalizeze la o alta data, pentru ca fostul lider al minerilor aste atat de bolnav, incat nu ar avea forta nici sa faca ultima declaratie. Magistratii au decis sa mai acorde un ultim ragaz si pentru ca Miron Cozma va fi adus inapoi la Penitenciarul Rahova in cursul acestei saptamani. Procesul de la instanta suprema se judeca deja de peste un an. Este vorba despre recursul declarat impotriva sentintei prin care, in decembrie 2003, Curtea de Apel Bucuresti il condamna pe Cozma la 10 ani de inchisoare pentru subminarea puterii de stat, in timpul revoltelor de la Costesti. (Miruna Pasa)

×
Subiecte în articol: observator