x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cazul Cozma: Avocaţii apărării cer achitarea lui Pal şi Antalik.

Cazul Cozma: Avocaţii apărării cer achitarea lui Pal şi Antalik.

01 Iun 2011   •   11:53
Cazul Cozma: Avocaţii apărării cer achitarea lui Pal şi Antalik.

Ieri au debutat pledoariile de final ale avocatilor celor sapte inculpati din cazul Cozma. Primii au vorbit avocatii inculpatilor Pal Gabor si Antalik Laszlo, acuzati de complicitate la omor. "Ceea ce a facut Pal Gabor nu se poate caracteriza drept actiuni care pun in pericol viata unei persoane. El poate fi acuzat de ultraj, insa e cale lunga pana la ceea ce cere procuratura. Pe parcursul demersului judiciar s-au descoperit multe aspecte pozitive in ceea ce il priveste pe Pal Gabor. In schimb, ne-am confruntat si cu multe omisiuni si alte asa-zise probe care nu coincid cu realitatea. Martorii au afirmat cu tarie ca Pal Gabor nu a avut cutit asupra sa. Clientul meu nu s-a implicat in altercatie, decat atunci cand a vazut ca Raffael Sandor a fost lovit cu o sticla in cap de Pesic. El s-a imbrancit cu Ivan Pesic si abia dupa ce a fost lovit s-a alaturat grupului care l-a agresat pe Cozma in discoteca. Este adevarat ca el a participat la o altercatie extrem de brutala. El nu are de unde sa stie cine l-a injunghiat pe Cozma in discoteca, fiindca era cu spatele la handbalist".

"Pe imaginile video din local se vede cum el il loveste de trei ori pe Cozma cu un scaun. Apoi se spune, ca tot el l-ar fi lovit pe Cozma cu scaunul, in timp ce handbalistul era cazut la podea, insa acest lucru nu este adevarat si nu exista probe in acest sens. Este adevarat ca, in timp ce Cozma era cazut , i-a mai aplicat o lovitura de pumn de intensitate medie. Pal Gabor nu a participat la altercatia din fata discotecii si nici nu s-a aflat in grupul persoanelor care au alergat dupa Uros Viloski. Clientul meu a ajutat procuratura prin depozitiile facute, a regretat evenimentele si si-a cerut scuze pentru ce a facut. Rog judecatoria sa nu faca un abuz prin faptul ca victima e un handbalist de anvergura internationala", a spus avocatul Lehner Bela, care a cerut achitarea lui Pal Gabor, desi procurorul de caz solicitase o pedeapsa de 8 ani de inchisoare.

Avocatul lui Antalik Laszlo sustine nevinovatia clientului sau si considera ca acesta nu stia de faptele comise de Nemeth Gyozo si Raffael Sandor. "Este adevarat ca Antalik Laszlo i-a oferit 150.000 de forinti prietenului sau Nemeth Gyozo. Este adevarat si faptul ca Antalik Laszlo i-a condus pe Nemeth si R.Sandor pana la granita, insa nu in aceiasi masina, ci cu o masina separata in fata lor. Cei doi nu i-au spus in nici un moment care este motivul pentru care vor sa fuga cat mai repede din tara. Dupa ce s-a intors la Budapesta, clientul meu a aflat de la televizor si din presa de faptele comise de cei doi. Asa cum a declarat si fosta lui sotie, cei doi au aflat ulterior de cele intamplate, astfel nu pot fi acuzati de complicitate la ceva de care nu aveau cunostinta in acel moment. Este greu de crezut, ca un om condamnat la inchisoare cu suspendare, si-ar risca libertatea ca sa participe, in calitate de complice, intr-un caz de o asemenea gravitate", a spus avocatul Krisztiani Istvan, care a cerut achitarea clientului sau, desi procurorul de caz solicitase o pedeapsa de 7.5 ani de inchisoare.

×