x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cazul Cozma: Martor-surpriză la proces!

Cazul Cozma: Martor-surpriză la proces!

de Florin Gongu    |    Istvan Deak    |    02 Feb 2011   •   21:44
Cazul Cozma: Martor-surpriză la proces!
Sursa foto: /Naplo

149670-image.aspx-naplo.jpgLa şedinţa de ieri, din cadrul procesu­lui privind moartea handbalistului Marian Cozma, care se desfăşoară la Judecătoria Veszprem, s-a prezentat un martor-surpriză, care a depus o de­poziţie dură la adresa învinuiţilor Ne­­meth Gyozo şi Raffael Sandor. Fos­­ta nevastă a inculpatului Antalik Lasz­lo, Brigitta, s-a prezentat la Ju­de­că­toria Veszprem şi a cerut să fie lă­sa­tă să depună mărturie în cadrul pro­­­cesului. Judecătorul Nemeth Ba­lazs i-a atras atenţia femeii, că nu e o­bli­­­gată să depună mărturie, împotriva fostului ei soţ, acuzat că ar fi în­lesnit fuga lui Nemeth şi a lui Raffael în Austria.

„În data de 8 februarie 2009 eram căsătorită cu Antalik Laszlo şi locuiam împreună. În după-amiaza acelei zilei de duminică, Nemeth Gyozo l-a sunat pe soţul meu între orele 4 şi 5, după-amiază, şi i-a cerut să îl ajute cu bani. M-am certat violent cu soţul meu, fiindcă m-a pus să le cer împrumut părinţilor mei suma de 300.000 de forinţi (1.500 de euro). Mai mult de jumătate din această sumă a ajuns la Nemeth Gyozo. Soţul meu s-a întâlnit cu acesta într-o parcare din Budapesta şi i-a dat banii. El a ajuns seara, între orele 20 şi 21, acasă, şi mi-a spus că i-a dus pe Gyozo şi Raffael până la localitatea Hegyeshalom, aflată la graniţa Ungariei cu Austria.

Mi-a spus că cei doi au făcut lucruri atât de grave, încât ar putea petrece tot restul vieţii în spatele gratiilor. Soţul meu nu mi-a spus care sunt lucrurile grave săvâr­şite de cei doi, dar era foarte afectat, speriat şi nervos. Urmărind ce se întâmplă la televizor şi pe internet, am aflat de crima din Veszprem, apoi de capturarea celor doi în Austria, şi mi-am dat seama care a fost acel lucru grav săvârşit de ei, dar şi motivul pentru care au avut nevoie urgentă de banii noştri”, a declarat Antalik Brigitta, care, prin depoziţia ei, e foarte posibil să îşi fi condamnat fostul soţ la ani grei de închisoare.

Judecătorii au ascultat în conti­nuare depoziţia unui nou martor. Este vorba despre handbalistul Pasztor Istvan, coleg de echipă cu Marian Cozma la acea dată, actualmente jucător al formaţiei Balatonfured, din prima ligă maghiară: „În acea noapte am făcut şi eu parte din grupul de handbalişti, care petrecea în linişte, în localul Patriota din Veszprem.. La un moment dat, un prieten de-al meu, Szabolcs, a venit la mine şi mi-a zis să plecăm imediat, fiindcă au venit ţi­ganii din Enying, şi cu siguranţă va ieşi scandal. El a plecat, eu nu l-am as­cultat şi am rămas.

În doar câteva mi­nute s-a declanşat iadul. Patru colegi de-ai mei, Marian Cozma, Uros Vilovski, Ivan Pesic şi Zarko Sesum, au fost atacaţi, de un grup de chelioşi. Zbu­rau sticle şi pahare, lumea ţipa, iar unul dintre agresori a încercat să îl lovească pe Cozma cu un scaun, dar a fost blocat la timp. Cei patru hand­balişti au fugit în stradă, dar pâ­nă am ajuns eu acolo, Marian era deja căzut şi nu mai mişca”.

 

Afacere la pământ
În şedinţa de ieri a depus măr­tu­rie şi managerul localului Patrio­ta, unde s-au întâmplat eveni­men­­tele tragice. „Eram în local când a izbucnit bătaia. Agresorii au fost cei din grupul necu­nos­cu­ţilor care au venit în local. Am aflat de la clienţi, ulterior, că cineva a fost înjunghiat în stradă. Eve­ni­mentele din noaptea de 8 fe­bruarie 2009 au aşternut o pată nea­gră asupra localului nostru şi afacerea este acum la pământ”, a spus acesta.

In memoriam
Şeful Comisiei de Sport a Consiliului Local Sfântu Gheorghe, Mădă­lin Guruianu, i-a invitat pe locui­torii din municipiu, oraş înfrăţit cu Veszprem, să aprindă, în 8 fe­bruarie, la doi ani de la moartea lui Marian Cozma, o lumânare în faţa Sălii Sporturilor sau să depu­nă o floare la foto­grafia lui Marian Coz­ma, cel care a devenit un „simbol al prieteniei româno-ma­ghia­re”. „Gândurile noastre pioa­se sper că se vor îndrepta nu atât spre moartea lipsită de sens a spor­­­tivului român, cât asupra ex­traordinarei capacităţi de em­pa­tie de care au putut da dovadă, atunci, dar şi ulterior, români şi maghiari deopotrivă, regre­tân­du-l sincer şi foarte deschis pe Marian Cozma”, a afirmat Guruianu.

×
Subiecte în articol: observator