x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cazul Duplei: Expertiza, abia după şapte luni

Cazul Duplei: Expertiza, abia după şapte luni

de Mara Raducanu    |    15 Oct 2008   •   00:00

Cazul Tatianei Duplei, tânăra de 27 de ani din Republica Moldova a cărei viaţă a fost curmată pe Bd. Kiseleff, chiar pe trecerea de pietoni, de o doamnă "cu greutate" din lumea bună, pare să fie unul fără de sfârşit.



Cazul Tatianei Duplei, tânăra de 27 de ani din Republica Moldova a cărei viaţă a fost curmată pe Bd. Kiseleff, chiar pe trecerea de pietoni, de o doamnă "cu greutate" din lumea bună, pare să fie unul fără de sfârşit.
Voit sau nu, tragedia tinerei şi a familiei ei nu a impresionat sub nici o formă autorităţile, care au ţinut luni întregi dosarul fără a se obosi cineva să facă investigaţiile de rigoare. Mai mult, în timp ce doamnei Anamaria Ştraus i s-au tolerat toate "depresiile" de după accident, fiind lăsată să-şi vadă nestingherită de afaceri, familia Duplei nu a beneficiat de acelaşi tratament.


În sfărşit, se mişcă ceva

Abia acum, la aproape şapte luni de la accident, s-a stabilit pentru zilele viitoare  realizarea unei expertize asupra circumstanţelor producerii accidentului. "Deşi fusese planificată de acum câteva săptămâni, să sperăm că zilele viitoare va avea loc în sfârşit expertiza prin care să se stabilească pe baza probelor de la dosar şi a martorillor gradul de vinovăţie al doamnei Anamaria Ştraus", ne-a declarat ieri Rareş Matei, avocatul familiei Duplei. De realizarea expertizei se vor ocupa trei experţi: unul numit din partea Parchetului, altul din partea doamnei Ştraus, iar celălalt adus de familia Duplei. "Bineînţeles că se va încerca să se dea vina tot pe Tatiana şi să se demonstreze că ea a fost vinovată şi nu Anamaria Ştraus, cea care a călcat-o chiar pe trecerea de pietoni. Să sperăm însă că totul se va desfăşura într-un mod corect şi că cea declarată vinovată va fi, aşa cum trebuie să fie, Anamaria Ştraus."


Banul face legea!

Anamaria Ştraus este cunoscută în special în lumea afacerilor duty-free, dar şi în cea automobilistică, face afaceri cu pietriş, produce filme şi se ocupă şi de publicitate. Este parteneră de afaceri cu fiul lui Pavel Lăscuţ, fost director al Vămilor. Silviu Preoteasa, unul dintre colaboratorii lui Ştraus atât din firma care se ocupă cu duty-free, cât şi la Midocar, dealerul Volkswagen în România, este membru în consiliul director al Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile alături de Călin Popescu Tăriceanu, care este şi preşedinte de onoare.

×
Subiecte în articol: observator ştraus