x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cazul Duplei: Straus a pierdut apelul

Cazul Duplei: Straus a pierdut apelul

de Mara Raducanu    |    Violeta Fotache    |    11 Noi 2009   •   00:00
Cazul Duplei: Straus a pierdut apelul

Tribunalul Bucureşti a respins apelul inculpatei AnaMaria Straus împotriva hotărârii de condamnare pentru uciderea din culpă a Tatianei Duplei.

Totodată instantţa a respins şI apelul formulat de firma asigurătoare a cărei clientă este AnaMaria Straus. Ambele apeluri au fost respinse ca nefondate. Verdictul poate fi atacat cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti.

"Probabil că doamna Straus va declara recurs, fiindcă nu-I convine să se prezinte săptămânal la Serviciul de Probaţiune al Tribunalului Bucureşti", ne-a declarat avocatul Rareş Matei, apărătorul rudelor victimei.
Tupeu marca Straus
La apelul de ieri, afacerista Anamaria Straus s-a dat puţin în spectacol. Câteva lacrimi în colţul ochiului  nu strică niciodată, cel puţin aşa pentru impresia artistică. Sau poate să mai plătească din păcatele din ziua accidentului de pe Kiseleff, când după ce o omorâse chiar pe trecere pe Tatiana Duplei,  din Republica Moldova, a continuat să vorbească nonşalat  minute în şir la telefon.

În concret, inculpata, condamnată la doi ani, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, n-are chef să se prezinte lunar la Serviciul de probaţiune al Tribunalului Bucureşti, mai ales că se duce la nişte cursuri, motiv pentru care a cerut un alt tip de suspendare care să nu presupună acest stres.

Totodată, Straus "a căzut la pace" cu rudele victimei, în sensul că a fost de acord cu plata daunelor totalizând 210.000 de euro, numai că firma de asigurare nu vrea să le plătească, fie pentru că n-ar fi probate cu documente, fie pentru că ar fi exagerate, de natură să creeze "o îmbogăţire fără just temei".

"Am renunţat la apel, pentru că era pierdere de vreme şi nu ajungeam la nici un rezultat. Nu e corect ce se întâmplă, dar aşteptăm sentinţa, căci firma de asigurări nu mai  vrea să plătească suma. Aşa că, ce poţi să mai zici? Nu avem nici o putere.", ne-a declarat ieri Ludmila Duplei, sora victimei, sătulă deja de atâta aşteptare şi atâtea pretenţii şi condiţii ridicate de afaceristă. Doamna Straus nu conştientizează că pierderea cea mare a suferit-o familia Duplei şi nicidecum ea. Instanţa a rămas în pronunţare.

TOT EA E VICTIMĂ. Anamaria Straus a ţinut să atenţioneze instanţa că din actele şi lucrările dosarului rezultă, referitor la fapta sa "caracterul exclusiv  întâmplător al acesteia, iar cu referire la persoana mea, datele privind lipsa antecedentelor penale". Mai mult, simţindu-se parcă nedreptăţită de decizia instanţei, afacerista a precizat că "simplul fapt al pronunţării condemnării constituie un avertisment , chiar fără executarea pedepsei".   

Motivele pentru care firma asiguratoare nu vrea sa plateasca
- format pdf

×
Subiecte în articol: duplei