x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cazul Radulescu - Trimisul Radioului, motiv de dispute

Cazul Radulescu - Trimisul Radioului, motiv de dispute

de Eliza Popa    |    14 Sep 2005   •   00:00

Scandalul iscat in Israel de participarea la un seminar pe teme de lupta impotriva terorismului a unui redactor al Radioului national, al carui nume e citat la capitolul "antisemiti" in raportul Comisiei Wiesel privind Holocaustul din Romania, ia amploare.
Intr-un interviu acordat publicatiei israeliene de limba romana Viata noastra, Marele Rabin Menahem Hacohen, indrumatorul spiritual al comunitatilor evreiesti din Romania, afirma ca angajatul Societatii Romane de Radio nici nu a fost invitat la seminar.

AUTOINVITAT. "Organizatorii nu au invitat pe nimeni. Ei au anuntat pe Internet despre organizarea acestui simpozion si au introdus pe site-ul respectiv un formular cu intrebari, dar si cu specificarea ca pot fi prezente numai persoanele care vor achita taxa de participare, de 400 de euro", a declarat rabinul Hacohen. "Potrivit datelor de care dispunem, analistul Bogdan George Radulescu este un antisemit declarat, care pana acum nu si-a exprimat nici o scuza si nici nu a prezentat vreo schimbare fata de afirmatiile sale anterioare", a declarat rabinul, pentru Viata noastra.

Bogdan Radulescu a plecat in Israel, cu viza in regula, la scurt timp dupa ce scandalul de la Societatea Romana de Radio (SRR), menit a indeparta fosta conducere, parea ca se aplanase, dupa numirea unei noi echipe la carma Radioului. Radulescu, unul dintre liderii protestatarilor din SRR, este mentionat in Raportul Wiesel in subcapitolul "Negationismul integral", pentru ca numele sau a figurat de multe ori in paginile revistei de extrema-dreapta Maiastra.

×
Subiecte în articol: observator