x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cazul RAFO - Carom / Marian Iancu "pupa" unde a scuipat

Cazul RAFO - Carom / Marian Iancu "pupa" unde a scuipat

de Violeta Fotache    |    07 Mar 2006   •   00:00
Cazul RAFO  -  Carom / Marian Iancu "pupa" unde a scuipat

Dupa o audiere de trei ore, in cazul RAFO, la Parchet, Marian Iancu a devenit, afara, violent cu jurnalistii. Pentru ca a indreptat o camera de filmat spre el, un reporter a fost scuipat si injurat. Ne intrebam ce ar fi vrut sa-i faca inculpatul procurorului de caz.

Tensiune maxima in dosarele petrolului. Dupa arestarea de vineri, comisa asupra omului de afaceri Ovidiu Tender pentru acuzatii legate de activitatea la RAFO - Carom, ieri a venit randul "partenerului" sau de afaceri si de dosar sa fie "inculpat" cu acte-n regula. Marian Iancu, administratorul societatii VGB Impex, a fost audiat de procurorii Parchetului instantei supreme. Astfel, timp de trei ore, el a dat ieri prima declaratie in calitate de inculpat, dupa ce procurorii care se ocupa de dosarul RAFO au pus in miscare actiunea penala impotriva lui. Inculpatul Marian Iancu este acuzat de mai multe infractiuni economice, printre care spalare de bani, initiere si constituire de grup infractional organizat, complicitate la inselaciune si instigare la abuz in serviciu.

AGRESIUNEA. La iesirea de la interogatoriu, omul de afaceri s-a ferit de camerele de luat vederi si nu a dorit sa dea nici o declaratie jurnalistilor care il asteptau la iesirile din Parchet. Mai mult, in numele dreptului sau la imagine, Iancu l-a injurat si scuipat pe unul dintre ziaristi, pe motiv ca a indreptat spre el o camera de filmat. "Il asteptam, a iesit, l-am intrebat cum a decurs audierea, dar, in loc sa-mi raspunda, m-a injurat si m-a scuipat. Nu ma avertizase anterior ca nu vrea sa fie filmat", a declarat, pentru Mediafax, jurnalistul agresat, Ovidiu Oanta, de la Pro TV. La o ora de la producerea incidentului, jurnalistul a fost sunat de Marian Iancu. Acesta si-a cerut scuze pentru jignirile pe care i le-a adus.

INTRA DNA
Cristian Bejinariu, expertul din dosarul RAFO Onesti a carui mituire cu 100.000 de euro ar fi incercat-o omul de afaceri Ovidiu Tender, se afla in atentia Departamentului National Anticoruptie (DNA), intr-un dosar privind fapte de luare si dare de mita. Potrivit purtatorului de cuvant al DNA, Livia Saplacan, "deocamdata, dosarul se afla doar in faza actelor premergatoare inceperii urmaririi penale". Sursa citata ne-a precizat ca dosarul a aparut "de cateva zile", adica dupa tentativa de corupere a lui de catre Tender. Precizam ca expertul a fost desemnat in cauza sa evalueze prejudiciul pe care Ovidiu Tender si Marian Iancu l-ar fi produs rafinariei.

TANDEM INCULPAT
Procurorii acuza tandemul Ovidiu Tender-Marian Iancu de prejudicierea RAFO Onesti cu peste 2.700 miliarde de lei vechi (270 de milioane RON), prin comiterea de infractiuni descoperite dupa extinderea cercetarilor, facuta in noiembrie anul trecut. Noile acuzatii sunt spalare de bani, initiere si constituire de grup infractional organizat, complicitate la inselaciune si instigare la abuz in serviciu, potrivit unor surse judiciare. Faptele vizeaza activitatea SC Rafo Onesti si SC Carom SA. Partenerul lui de afaceri si de dosar, Ovidiu Tender, a fost pus sub inculpare si apoi arestat dupa ce ar fi incercat mituirea unui expert cu scopul deturnarii anchetei.
×
Subiecte în articol: observator iancu rafo