x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cazul RAFO - Sechestru pe averea lui Iacobov

Cazul RAFO - Sechestru pe averea lui Iacobov

14 Ian 2005   •   00:00

Politistii au pus, la solicitarea Parchetului General, sechestru asigurator pe bunurile din Constanta ale lui Corneliu Iacobov, implicat in cazul Rafo.

MIRUNA PASA, MARIANA CRACIUN

El detine Hotelul Scandinavia din Mamaia, un imobil la Eforie Sud si 30% din actiunile societatii comerciale Miniera SA Medgidia. Surse din politia constanteana au afirmat ca sechestrul asigurator a fost instituit pentru recuperarea pagubelor de zeci de mii de miliarde aduse statului roman.

AUDIERI. In cazul privatizarii ilegale a RAFO, ieri au fost audiati Popa Stan, presedintele comisiei de privatizare a rafinariei, si invinuitul Constantin Margarit, unul din actionarii firmei VGB Oil. Alaturi de cei doi s-a aflat si Robert Neagoe, unul din membrii Comisiei de privatizare a RAFO.

Toader Gaurean, fostul director general al RAFO, cercetat si el in dosar, a cerut o amanare a audierilor pe motiv ca nu are inca aparator. Surse judiciare ne-au declarat ca Margarit nu a putut sa raspunda foarte multor intrebari puse in ancheta, motiv pentru care a fixat o noua audiere la sfarsitul lunii ianuarie, cand va putea veni si cu documente care sa-i reaminteasca aspectele despre care este intrebat. Gaurean si Margarit sunt cercetati alaturi de alte 17 persoane pentru evaziune fiscala, delapidare si abuz in serviciu, si au fost date in consemn la toate punctele de frontiera.

SUPRAVEGHEATI. Potrivit procurorului general al Romaniei, Ilie Botos, cei 19 invinuiti au fost supravegheati noua luni de SRI, timp in care privatizarea RAFO a capatat "aspecte de de criminalitate economico-financiara". Anchetatorii verifica modul in care a fost preluat pachetul majoritar de actiuni de la RAFO Onesti, relatiile comerciale ale rafinariei cu grupul de firme VGB si modul in care aceasta firma a restituit importante sume de bani, cuprinse intre 3 si 88 de miliarde de lei, catre persoane fizice, cu motivatia "restituire creditare firma".

De asemenea, procurorii au in vedere si problema unor accize de aproximativ 3.000 de miliarde de lei, care nu au fost platite la bugetul de stat.
×
Subiecte în articol: observator rafo