x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cazul ROMPETROL - Dinu Patriciu, înapoi la instanţă

Cazul ROMPETROL - Dinu Patriciu, înapoi la instanţă

de Miruna Pasa Petru    |    21 Mar 2008   •   00:00

Dosarul Rompetrol, în care omul de afaceri Dinu Patriciu a fost deferit justiţiei pentru mai multe infracţiuni economice, se reîntoarce la judecată.



Dosarul Rompetrol, în care omul de afaceri Dinu Patriciu a fost deferit justiţiei pentru mai multe infracţiuni economice, se reîntoarce la judecată.

Curtea de Apel Bucureşti a decis ieri, în mod definitiv, că procesul poate continua şi că nelegalităţile invocate de avocaţi nu provoacă nulitatea urmăririi penale. Până la decizia de ieri, cazul Rompetrol a fost la un pas de a fi restituit Parchetului instanţei supreme, unde întreaga anchetă ar fi fost luată de la zero.

Soluţia favorabilă omului de afaceri fusese luată în urmă cu jumătate de an de Tribunalul Bucureşti, care hotărâse că urmărirea penală este lovită de nulitate absolută. Instanţa reţinuse la acel moment că rechizitoriul a fost semnat de un alt procuror decât cel prevăzut de lege, că multe dintre acuzaţiile reţinute împotriva inculpaţilor nu au fost descrise în detaliu şi că dreptul la apărare fusese încălcat. Curtea de Apel Bucureşti a răsturnat însă situaţia la 180 de grade, admiţând recursul declarat de procurori. Dinu Patriciu va fi astfel judecat în continuare de Tribunalul Bucureşti, alături de alte 11 persoane, pentru manipularea pieţei de capital şi pentru că ar fi preluat fără drept o creanţă cuvenită statului român.

×
Subiecte în articol: observator