x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cazul Sorina. Apelul procurorului general de interzicere a părăsirii țării amânat pentru 27 august

Cazul Sorina. Apelul procurorului general de interzicere a părăsirii țării amânat pentru 27 august

13 Aug 2019   •   15:11
Cazul Sorina. Apelul procurorului general de interzicere a părăsirii țării amânat pentru 27 august

Judecarea apelului înaintat de procurorul general în cauza privind interzicerea părăsirii teritoriului țării de către Sorina, fetița din Baia de Aramă, județul Mehedinți, adoptată de soții Săcărin, care locuiesc în SUA, a fost amânată de către magistrații Tribunalului Olt pentru data de 27 august. 


Judecătoria Slatina a respins pe 18 iulie solicitarea procurorului general de emitere a unei ordonanţe preşedinţiale prin care să fie interzisă părăsirea teritoriului României de către Sorina, adoptată de soţii Săcărin. Progurorul general interimar, Bogdan Licu a făcut apel împotriva hotărârii pe 30 iulie.

Curtea de Apel Craiova a respins, pe 5 iulie, cererea procurorului general prin care se solicita suspendarea adopţiei în cazul fetiţei din judeţul Mehedinţi și a decis, pe 11 iulie, să respingă și cererea procurorului general de revizuire a adopţiei Sorinei, aceasta urmând a rămâne în continuare la soţii Săcărin, care au dublă cetăţenie română şi americană, care au adoptat-o. 

Pe 21 iunie, Sorina a fost luată, de către procurorul de caz, din locuinţa familiei asistentei maternale din Baia de Aramă, unde locuia de la vârsta de un an şi două luni. Procurorul, însoţit de un psiholog şi un asistent social de la DGASPC Dolj, a descins cu mascaţii la familia respectivă pentru a efectua o percheziţie domiciliară. Motivul a fost punerea în executare a hotăririi definitive a Curții de Apel Craiova, care încuvințase adopția fetiței de către familia Săcărin, iar asistentul maternal nu mai avea dreptul să o deţină. Fetița, împreună cu părinții adoptivi au părăsit țara pe 21 iulie. 

AGERPRES 

×
Subiecte în articol: Cazul Sorina apel