x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator "Cazul Ştefănescu" - Orban trimite portăreii peste Băsescu

"Cazul Ştefănescu" - Orban trimite portăreii peste Băsescu

de Eliza Popa    |    19 Oct 2007   •   00:00

Ministerul Transporturilor se va constitui parte civilă şi il va da in judecată pe Traian Băsescu pentru a achita salariile restante unui fost angajat care a dat in judecată instituţia după ce a fost concediat de Băsescu pe cănd acesta era la conducerea ministerului, căştigănd procesul la CEDO. • VIDEO

Ministerul Transporturilor se va constitui parte civilă şi il va da in judecată pe Traian Băsescu pentru a achita salariile restante unui fost angajat care a dat in judecată instituţia după ce a fost concediat de Băsescu pe cănd acesta era la conducerea ministerului, căştigănd procesul la CEDO.

Ludovic Orban a anunţat că ministerul va trebui să-l despăgubească pe Gabriel Ştefănescu, fost director la Transporturi. "Acum trebuie să-i plătim salariile, daune morale şi trebuie să-l reintegrăm in funcţia pe care a avut-o. Ministerul se va constitui parte civilă şi il va da in judecată pe Traian Băsescu", a spus titularul portofoliului. Potrivit acestuia, Traian Băsescu ar avea de plătit circa 1,5 miliarde de lei vechi, pe care-i va suporta "fie cu unul din terenurile pe care le-a primit de la prietenii săi, fie cu vreuna din casele pe care le are". "Cine ştie, poate-i dă faliment fabrica de ingheţată", a completat el.


Gabriel Ştefănescu a declarat aseară, in exclusivitate, la emisiunea "Vorbe grele" cu Victor Ciutacu, difuzată pe Antena 2, că verdictul CEDO reprezintă o victorie atăt a sa in lupta cu sistemul, căt şI a funcţionarilor publici in general. Acesta a dezvăluit că destituirea sa a fost primul ordin semnat de Traian Băsescu la preluarea ministerului Transporturilor (sfărşitul anului 1996), ca răzbunare pentru că a făcut parte din echipa de 40 de specialişti care au lucrat la "dosarul Flota". Ştefănescu a caracterizat drept "ruşinos" rezultatul ultimei expertize contabile pe această temă (prezentată integral numai in Jurnalul Naţional), care-i absolvă de orice vină de a fi produs prejudicii statului romăn pe cei 80 de inculpaţi, inclusiv şeful statului. "Dacă se fac expertize politice şI se politizează experţii contabili, nu mai putem vorbi de democraţie."


El a susţinut că hotărărea CEDO, adoptată in unanimitate de şapte judecători internaţionali, demonstrează că destituirile practicate de Traian Băsescu in calitate de ministru şi nerespectarea deciziei de reincadrare pronunţată de instanţa romănescă au fost "abuzuri grosolane". Intrebat cu comentează declaraţia lui Ludovic Orban, Gabriel Ştefănescu a spus că e "o veste bună", că nu e normal ca daunele să fie plătite de cetăţenii Romăniei şI că suma pe care ministrul Transporturilor vrea s-o impute lui Traian Băsescu "nu inseamnă nimic" pentru preşedinte şi pentru "mulţi care batjocoresc legile şi pe funcţionarii publici".

×
Subiecte în articol: basescu observator