x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cazul "Tradare si spionaj" - Cei patru arestati raman dupa gratii

Cazul "Tradare si spionaj" - Cei patru arestati raman dupa gratii

de Miruna Pasa Petru    |    15 Dec 2006   •   00:00
Cazul "Tradare si spionaj" - Cei patru arestati raman dupa gratii

Curtea de Apel Bucuresti a judecat ieri cererea Parchetului de prelungire a mandatelor de arestare emise pe numele celor patru inculpati din dosarul de spionaj si tradare economica.

Curtea de Apel Bucuresti a judecat ieri cererea Parchetului de prelungire a mandatelor de arestare emise pe numele celor patru inculpati din dosarul de spionaj si tradare economica. In spatele usilor inchise, inculpatii Stamen Stanchev, Vadim Benyatov Don, Dorinel Mucea si Mihai Donciu au continuat sa-si sustina nevinovatia.

NOI PROBE. Reprezentantul Parchetului a invocat probe noi care ii acuza pe inculpati. In referatul prin care s-a cerut prelungirea mandatelor de incarcerare se vorbeste despre acte confidentiale gasite la perchezitii, despre noi interceptari telefonice desecretizate si despre declaratii incriminatorii. Anchetatorii sustin ca au descoperit acasa la Mihai Donciu, fost consilier al ministrului Comunicatiilor, Zsolt Nagy, mai multe documente confidentiale referitoare la privatizarea societatii energetice Rovinari. O alta proba invocata este depozitia invinuitului Marius Neagoe, care l-ar fi incriminat pe fostul ministru al Economiei, Codrut Seres, in cazul vanzarii a 8% din actiunile Petrom catre salariati.

Impotriva inculpatilor au mai fost prezentate 356 de note proaspat desecretizate, ce cuprind interceptarea a numeroase convorbiri telefonice purtate intre inculpati sau intre acestia si alte persoane, precum ministrul Comunicatiilor, Zsolt Nagy, si fostul ministru Seres. La ora inchiderii editiei, dezbaterile erau in desfasurare. In ultimul cuvant, Stanchev s-a intrebat de ce "concurenta" de la licitatiile invocate nu se afla si ea in boxa acuzatilor, din moment ce ar fi avut aceleasi informatii. Dupa sase ore de dezbateri si una de deliberari, completul a decis sa prelungeasca mandatele de arestare pana la 17 ianuarie 2006. Verdictul poate fi atacat cu recurs, caz in care decizia finala apartine instantei supreme. (Miruna Pasa)

×
Subiecte în articol: observator