x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cazul Valdata - A fost prins "creierul"

Cazul Valdata - A fost prins "creierul"

07 Iul 2004   •   00:00
Cazul Valdata - A fost prins "creierul"

Bucurie mare in familia Valdata. Carabinierii italieni au reusit sa il prinda luni pe capul bandei de romani care a rapit-o pe sotia unui afacerist italian, Anna Maria Valdata, si a tinut-o sechestrata timp de cinci zile.

Impreuna cu el a mai fost arestat inca un complice roman, care se va alatura in inchisoare celor cinci conationali ai nostri arestati inca de pe 27 iunie in "cazul Valdata".

CA IN FILME. George Nan, cumnatul Georgetei Petrescu, cea care si-a pus casa la dispozitia rapitorilor, credea ca va scapa inca o data politiei. Nu mica trebuie ca i-a fost mirarea cand a vazut ca prietenul si complicele lui i-a condus pe politisti chiar in trenul cu care cei doi voiau sa fuga in Germania. Ca si in cazul celorlalte arestari, telefoanele mobile i-au dat de gol pe raufacatori. Ei au folosit mobilele deja puse sub urmarire pentru a comunica intre ei si a stabili punctul de intalnire. Carabinierii nu l-au arestat imediat pe romanul pe care il poreclisera "atletul" pentru ca si-a pierdut un pantof sport in locul in care au sechestrat-o pe Anna Maria Valdata. Ei au asteptat cu rabdare sa-i conduca la capul bandei, despre care intre timp aflasera ca era cautat in Italia, Ungaria si Romania, fiind seful unei retele de trafic de persoane. "Atletul" a plecat ieri din gara din Bologna spre Germania. In acelasi tren s-au urcat si carabinierii in civil, care au avut de asteptat doar pana cand s-a intalnit cu al doilea roman, pentru a-i aresta pe amandoi.

RAUFACATORII. Unul este seful bandei, George Nan, in varsta de 37 de ani, originar din Curtea de Arges, condamnat de judecatorii din Torino la 7 ani in inchisoare pentru trafic de persoane, in special romance tinere si sarace, aduse in Italia pentru a se prostitua. Celalalt este poreclit de complicii sai "Loti". El s-a prezentat politistilor drept Karol Pizzicaro, de 30 de ani, tot din Curtea de Arges, dar avea asupra lui un pasaport fals pe numele Nicolae Cristian Plesa. In cadrul aceleiasi anchete au mai fost identificati alti doi romani, care au fost dati in urmarire generala. (Ana Ilie, Elly Cirstea)

×
Subiecte în articol: observator