x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cazul Valdata - Stupoare in Curtea de Arges

Cazul Valdata - Stupoare in Curtea de Arges

01 Iul 2004   •   00:00

Cinci romani au fost arestati zilele trecute in localitatea italiana Voghera, fiind acuzati ca au rapit sotia unuia dintre cei mai importanti oameni de afaceri din Italia.

Din banda de cinci persoane arestate, trei sunt din Curtea de Arges: Viorel Petrescu, verisoara acestuia, Georgeta Petrescu si fiica acesteia, Georgiana Ramona, de doar 15 ani.

Habar n-aveau de arestari

Georgeta Petrescu a plecat in Italia in urma cu patru ani. Si-a cautat de lucru si a gasit un post de menajera in Voghera. Anul trecut a reusit sa-si ia si fetita si chiar sa o inscrie la o scoala italiana. Rudele spun ca femeia a obtinut rezidenta in Italia si ca anul acesta au fost depuse actele si pentru adolescenta. A reusit sa inchirieze un apartament, insa nu mai locuia aici de cateva luni, pentru ca se mutase cu noul ei iubit, Fabio. Georgeta urma sa se casatoreasca pe 2 august, dar planurile de nunta au fost date peste cap. In urma cu ceva timp, verisorul femeii, Viorel Petrescu, a plecat si el in Italia, la munca. Cum era si normal, s-a cazat in apartamentul Georgetei, unde oricum nu mai statea nimeni. Ca sa scoata un ban in plus, argeseanca a mai adus cativa chiriasi, printre care Vasile Panait si Ionut Popescu, precum si cativa rusi. Desi toti cunoscutii femeii din Arges au aflat despre arestarea sa, ieri parintii ei nu stiau nimic. Iubitul Georgetei ii angajeaza avocat Dupa cum ne-a marturisit sora Georgetei, Luminita Nan, carabinierii nu ar avea motiv sa o aresteze pe argeseanca si nici pe fiica de 15 ani: "Ea nu avea cum sa stie ce fac cei care stateau in apartament. Ea doar era proprietar acolo, atat. Au scris ziarele din Italia ca aia mica ducea mancare la rapitori, dar cum era sa se duca ea la ei? Singura legatura pe care o are fata cu ei este ca a schimbat doua cartele de telefon cu doi dintre chiriasi. Nici pe Viorel nu-l vad in stare de chestii de genul asta, pentru ca el e navleg, se sperie si de umbra lui". Tot de la aceasta am mai aflat ca ultima data a vorbit cu sora ei sambata seara: "Mi-a zis ca e bine si ca isi renoveaza casa inainte de nunta. Duminica m-a sunat italianul, Fabio, si mi-a spus ce s-a intamplat. L-au luat si pe el la audieri, dar i-au dat drumul. Mi-a promis ca astazi ii angajeaza avocat si in mod sigur o elibereaza. Pe fata o tin intr-un centru de minori pentru ca nu are cine sa aiba grija de ea".

Romanii, la ora interogatoriului

Ramona a fost interogata aproape toata ziua de luni de catre judecatorii tribunalului pentru minori din orasul Volghera. Fata le-a spus ca nu-i cunostea pe rapitori si si-a imaginat ca sunt prieteni ai unchiului sau, un individ certat cu justitia si care a disparut de ceva timp. Mama fetei si ceilalti trei barbati arestati, Vasile Panait, Ionut Popescu si Viorel Petrescu, au fost si ei interogati de catre anchetatorii italieni. Cel de-al saselea roman, despre care se crede ca este capul intregii operatiuni, este cautat peste tot. (Elly Cirstea)

×
Subiecte în articol: observator