x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cazurile a doi orfani din România şi Bulgaria fac revoluţie în justiţia germană

Cazurile a doi orfani din România şi Bulgaria fac revoluţie în justiţia germană

de Istvan Deak    |    19 Feb 2013   •   16:03
Cazurile a doi orfani din România şi Bulgaria fac revoluţie în justiţia germană

Curtea Constituţională din Karlsruhe le-a acceptat, marţi, homosexualilor şi lebienelor din Germania să adopte copilul sau copiii deja înfiaţi de partenerul lor de viaţă.
Adopţia unui copil de către un cuplu de homosexuali rămâne, totuşi, ilegală în Germania.

Judecătorii Curţii Supreme au apreciat drept anticonstituţională legea care interzice homosexualilor să înfieze copilul partenerului lor, în timp ce cuplurile hetero sunt autorizate.
O lesbiană, care a înfiat un copil din Bulgaria, şi un homosexual, care a adoptat un copil din România, au depus plângere după ce partenerii lor de viaţă nu au primit dreptul de a le adopta copiii pe care îi creşteau, totuşi, împreună.

Curtea din Karlsruhe a respins criticile Asociaţiei germane a Familiilor (DFV), care şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu dezvoltarea unui copil într-o familie în care părinţii au acelaşi sex.
Federaţia Homosexualilor şi lesbienelor (LSVD) a salutat decizia Curţii din Karlsruhe. “În fine, copiii adoptaţi care trăiesc în familii de homosexuali au aceleaşi drepturi cu cei adoptaţi de familii de heterosexuali”, a precizat Federaţia într-un comunicat care face apel la Guvernul conservator al Angelei Merkel să continue cu deciziile în acest sens.

În Germania, căsătoria între homosexuali nu există, pentru că ar necesita o modificare a Legii fundamentale din 1949 – care face oficiul de Constituţie în această ţară, explică AFP. Din anul 2001, în această ţară funcţionează regimul “contractului comuniunii de viaţă”, care permite cuplurilor de homosexuali să-şi oficializeze uniunea. Acesta acordă drepturi similare celor ale mariajului obişnuit, nu şi în materie fiscală şi de adopţii.

×
Subiecte în articol: gay lesbiene orfani adoptie copii justite