x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator CCR înfige ultima suliţă în pieptul lui Grindeanu

CCR înfige ultima suliţă în pieptul lui Grindeanu

de Sînziana Duţă    |    13 Iul 2017   •   12:30
CCR înfige ultima suliţă în pieptul lui Grindeanu

Curtea Constituțională a României a respins, ca inadmi­sibilă, sesizarea fostului premier Sorin Grindeanu prin care acesta acuza că nu s-a respectat secretul votului la moțiunea de cenzură iniţiată de coaliţia PSD-ALDE împotriva propriului Guvern. CCR susţine că Grindeanu nu avea nici măcar dreptul de a reclama această problemă.

„Curtea a reținut, în esență, că autorul cererii nu avea dreptul de a sesiza CCR în această problemă, iar, pe de altă parte, că modalitatea concretă de exercitare a votului secret cu bile excedează competenței Curții Constituționale”, se arată într-un comunicat emis, ieri, de CCR după respingerea, cu unanimitate de voturi, ca inadmisibilă, a sesizării depuse de Sorin Grindeanu, pe 29 iunie. Fostul premier a acuzat că parlamentarii PSD-ALDE au votat cu bilele la vedere moţiunea de cenzură care i-a grăbit debarcarea, la ordinul expres al liderului PSD Liviu Dragnea, care a supravegheat personal eventualele trădări. În sesizarea formulată, Grindeanu a propus o completare a Regulamentului activităţilor comune în sensul în care ar trebui instituită posibilitatea reluării votului în cazul în care nu se respectă prevederile regula­mentare. Regulamentul comun al celor două Camere prevede că „acordarea votului de încredere Guvernului și retragerea încrederii acordate Guvernului prin adoptarea unei moțiuni de cenzură sunt supuse procedurii votului secret cu bile”. Cu toate acestea, Liviu Dragnea a dat propria interpretare prevederilor regulamentare. „Eu cred că până la urmă votul secret este o opţiune pe care o foloseşti sau nu”, a reacţionat liderul PSD.

Şi-a vărsat oful pe Facebook

Exclus din rândurile social-democraţilor, după răfuiala cu Liviu Dragnea, fostul premier şi-a atacat rivalul într-o postare acidă pe Facebook. „Ca să recapitulăm, de vină pentru că nu toată lumea îl ridică-n slăvi pe Liviu Dragnea sunt: «sistemul» (destul de vag, probabil nu cel cu care juca chiar Dragnea tenis), George Soros (care are acum, pare-se, drept unică preocupare să-l deranjeze pe încă-președintele PSD), presa ostilă (peste care merge ANAF-ul inopinat, cum altfel) și un pic, dar doar un pic, programul de guvernare. Da, țineți minte, acel document ridicat la rang de Adevăr Suprem pe când Guvernul Grindeanu era «evaluat», dar care acum e modificat aproape zilnic pe ici-colo, prin părțile esențiale”, a comentat Grindeanu.

 

Nu am contestat nicio secundă rezultatul votului de la moţi­une, nu aceasta a fost intenţia mea. E foarte important ca, pe viitor, să ne asigurăm că votul secret este respectat. Altfel, nu vom reuşi să recâştigăm încrederea românilor în Parlament.

Sorin Grindeanu, fost premier

×