x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator CE CONŢINE COCA-COLA. Lista celor 7 ingrediente, de la "A" - apă, la "Z" - zahăr, publicată pe un SITE al companiei

CE CONŢINE COCA-COLA. Lista celor 7 ingrediente, de la "A" - apă, la "Z" - zahăr, publicată pe un SITE al companiei

17 Mar 2014   •   16:40
CE CONŢINE COCA-COLA. Lista celor 7 ingrediente, de la "A" - apă, la "Z" - zahăr, publicată pe un SITE al companiei
Sursa foto: Ce conţine Coca-Cola

Coca-Cola a lansat recent un website de informare, prin care prezintă publicului, în detaliu, ingredientele folosite la producerea băuturii răcoritoare.  Pe site-ul www.cecontineococacola.ro este listata compoziţia, asa cum indică reţeta de peste o sută de ani vechime.

1. Apă

Coca‑Cola conţine peste 85% apă, iar majoritatea băuturilor răcoritoare conţin între 85% şi 99% apă. O porție de 250 ml de Coca‑Cola conține 105 kcal.

2. Colorant Caramel E150d

Colorantul Caramel se găseşte într-o gamă largă de produse, incluzând băuturi răcoritoare, bere, băuturi spirtoase, produse de panificație, cereale, sosuri, îngheţată, supe, carne şi amestecuri de condimente, etc. Colorantul Caramel E150d este aditivul alimentar care oferă băuturii Coca‑Cola culoarea sa închisă, distinctivă. Caramel E150d reprezintă una dintre cele patru categorii de caramel aprobate pentru utilizare ca și coloranţi alimentari în Uniunea Europeană.

3. Acidul fosforic

Acidul fosforic conţine fosfor - un mineral întâlnit într-o gamă largă de alimente. Acidul fosforic oferă gustul ușor înțepător al băuturii răcoritoare Coca‑Cola. O porţie de 250 ml de Coca‑Cola asigură 43 mg de fosfor.

4. Cafeina naturala

Consumul moderat de cafeină în rândul adulţilor se consideră a fi situat în jurul valorii de 300 mg pe zi. Conținutul de cafeină din Coca‑Cola este de aproximativ 24 mg pentru o porție de 250 ml, semnificativ mai mic decât cafeina conţinută de aceeaşi cantitate de cafea prăjită şi, de asemenea, mai mic decât conținutul de cafeină din 25 – 30 ml de cafea espresso.

5. Zahar

O porţie de 250ml de Coca‑Cola conţine aproximativ 27g de zahăr, ceea ce este echivalent cu patru - cinci lingurițe de zahăr și 105 calorii. Dacă doriți să reduceţi caloriile, încercați băuturile fără calorii - Coca‑Cola Light şi Coca‑Cola Zero.

6. Dioxid de carbon

Dioxidul de carbon este un gaz natural pe care noi îl expirăm şi plantele îl absorb. Dioxidul de carbon poate fi, de asemenea, produs pentru a fi folosit în anumite alimente sau băuturi. Bulele sunt formate doar din carbon şi oxigen şi, în consecinţă, nu conţin calorii. Dar băuturile carbogazoase pot furniza calorii din zahăr și din alte ingrediente. Bulele oferă băuturii Coca‑Cola caracterul “efervescent” şi senzaţia de revigorare.

7. Arome naturale

Strict secrete, contribuie decisiv la gustul băuturii. Potrivit companiei, Coca‑Cola are doar arome naturale şi nu conține conservanţi adăugaţi.

Mai multe informaţii, pe www.cecontineococacola.ro

×