x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ce riscă Steaua după condamnarea lui Becali în Dosarul Valiza

Ce riscă Steaua după condamnarea lui Becali în Dosarul Valiza

04 Iun 2013   •   19:04
Ce riscă Steaua după condamnarea lui Becali în Dosarul Valiza
Sursa foto: Bogdan Iurascu/Intact Images

Condamnarea lui Gigi Becali în Dosarul Valiza face posibilă redeschiderea cazului pe latură sportivă, iar teoretic una dintre consecinţe ar putea fi retrogradarea Stelei.

Este însă, mai degrabă, o ipoteză utopică, "roş-albaştrii" primind asigurări din partea şefului LPF, Dumitru Dragomir, că acest lucru nu se va întâmpla, deşi precedentul există, FC Argeş fiind retrogradată în eşalonul secund, în 2009, după ce finanţatorul piteştenilor, Cornel Penescu, a fost acuzat şi condamnat pentru dare de mită.

De altfel, fiul fostului patron argeşean, Andrei Penescu a declarat pentru ziarul Ring că "nu doresc răul nimănui, dar îmi vine să mor de ciudă că pe noi ne-au băgat în B, iar Steaua nu are probleme într-un caz aproape identic. Eu cred că s-a făcut exces de zel în cazul lui FC Argeş şi sunt sigur că Steaua nu va păţi acelaşi lucru pentru că este un nume mult mai greu, poate cel mai greu din fotbalul românesc".

Problemele cele mai mari ar putea veni din partea UEFA, care s-ar putea autosesiza şi ar putea scoate Steaua din competiţiile europene, mai ales în condiţiile existenţei precedentului Fenerbahce.

Numai că, "în condiţile în care Gigi Becali nu are o calitate oficială în cadrul clubului, Steaua nu are nimic de suferit în urma acestei condamnări", aşa cum a declarat avocatul Doru Giugula pentru Dolce Sport

×