x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ce se află sub cel mai mare oraş din România este o "poartă uriaşă spre trecut". Misterele pe lângă care treci zilnic

Ce se află sub cel mai mare oraş din România este o "poartă uriaşă spre trecut". Misterele pe lângă care treci zilnic

12 Sep 2012   •   07:14
Ce se află sub cel mai mare oraş din România este o "poartă uriaşă spre trecut". Misterele pe lângă care treci zilnic

Milioane de pasi batatoresc in fiecare zi aceste locuri , iar oamenii nu stiu ceea ce se petrece sub picioarele lor. Bucurestiul detine in subterane o galerie impresionanta de tuneluri si catacombe, care spun o pagina de istorie stiuta de prea putini.

La 12 metri sub platoul Pietei Revolutiei exista o retea de catacombe prin care in trecut se circula cu barca. E vorba de culoare betonate, cu latimea de aproximativ 2 metri, prin care curgea un rau subteran adanc de 1 metru cu apa curata.

In nordul Parcului Cismigiu, Biserica Schitu Magureanu e legata prin subterane de Palatul Kretzulescu. Sub Palatul Golescu, situat langa Stadionul Giulesti, a fost depistat un coridor subteran care da inspre lunca Dambovitei. Coridorul a fost folosit si de Tudor Vladimirescu. “De pe la 1826 ne-au ramas cateva relatari, care ne dau o imagine asupra catacombelor de sub Capitala Tarii Romanesti. La acea vreme haiduceau in zona vestitii Tunsu si Grozea. Timp de multi ani, ei au bagat spaima in boierii din Bucuresti, in special in cei care aveau casele in zona actualei Sosele Panduri. Ii calcau mereu, iar poterele nu puteau face nimic. Desi reuseau sa ii localizeze, cand sa puna mana pe ei, haiducii dispareau «intrand in pamant», adica coborau in subteran.
Citeste articolul intreg pe antena3.ro

×
Subiecte în articol: romania oras poarta trecut istoric