x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ce spune Ministrul Muncii despre creşterea salariul minin: „Nu dorim să luăm decizii peste noapte”

Ce spune Ministrul Muncii despre creşterea salariul minin: „Nu dorim să luăm decizii peste noapte”

26 Noi 2019   •   15:21
Ce spune Ministrul Muncii despre creşterea salariul minin: „Nu dorim să luăm decizii peste noapte”
Sursa foto: Lucian Alecu

Discuţiile autorităţilor cu patronatele şi sindicatele pe tema formula de calcul a salariului minim vor continua în perioada următoare, a anunţat ministrul Muncii, Violeta Alexandru, care a subliniat că asemenea decizii „nu pot fi luate peste noapte”.

Aceasta a precizat, de asemenea, că discuţiile cu privire la formula de calcul a salariului minim vor fi reluate de la 1 ianuarie 2020, pentru eventuale îmbunătăţiri în anii care urmează.

„Până la această şedinţă a Consiliului Naţional Tripartit, care tocmai s-a încheiat, am avut mai multe preconsultări. În această săptămână premergătoare şedinţei am intrat deja în dialog cu confederaţiile sindicale şi cu cele patronale cu referire la eventuale analize, studii pe care le-au făcut, evaluări, în ceea pe priveşte impactul creşterii salariului minim, respectiv a unei formule de calcul, aşa cum Comisia Europeană ne şi cere, pe care dânşii eventual ar fi putut-o contura. Mi-au pus la dispoziţie toate aceste materiale, dincolo de dialogul permanent pe care l-am avut, şi i-am asigurat că punctele lor de vedere au ajuns la grupul de lucru coordonat de Cancelaria Prim ministrului. Şedinţa tocmai s-a încheiat. Având în vedere acest mod de lucru transparent şi deschis dialogului, de îndată ce reprezentanţii Guvernului, prin vocea şefului Cancelariei, au făcut o prezentare a celor trei scenarii pe care le-am luat în calcul, intervenţiile dânşilor au fost punctuale”, a explicat ministrul Muncii, la sfârşitul şedinţei Consiliului Naţional Tripartit.

www.antena3.ro

×
Subiecte în articol: Violeta Alexandru