x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ce spune Orban, despre acțiunea Damen în privința corvetelor: Mi se pare o hărțuire

Ce spune Orban, despre acțiunea Damen în privința corvetelor: Mi se pare o hărțuire

23 Iul 2020   •   13:27
Ce spune Orban, despre acțiunea Damen în privința corvetelor: Mi se pare o hărțuire

„Mi se pare o hărțuire”, a spus Ludovic Orban despre acțiunile grupului Damen, care contestă licitația pentru pentru construcţia a patru corvete militare multifuncţionale. „Din punctul meu de vedere, pot începe negocierile finale cu Naval Grup-Șantierul Naval Constanța”, a declarat premierul.

„Mi se pare o hărțuire greu de acceptat. Procesul principal, anume contestația împotriva deciziei de adjudecare a contractului către consorțiul Naval Grup Șantierul Naval Constanța, a respinsă prin hotărâre judecătorească definitivă”, a declarat Ludovic Orban, aflat în vizită la Șantierul Naval Constanța.

El a mai spus că, din punctul său de vedere, pot începe negocierile finale în vederea semnării contractului de construcție, „chiar dacă mai există litigiul care nu mai are niciun fel de temei”.

„Atâta timp cât instanța s-a pronunțat prin hotărâre definitivă pe subiectul principal, decizia de adjudecare, din punctul meu de vedere nu mai există niciun fel de problemă juridică pentru negocierea și semnarea contractului”, a mai afirmat premierul.

Programul în valoare de 1,6 miliarde de euro (1,85 miliarde de dolari) acoperă achiziţionarea a patru corvete, precum şi modernizarea sistemelor de luptă ale fregatelor Regina Maria şi Regele Ferdinand

Mediafax

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban