x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ceasuri cu patru feţe pentru bucureşteni

Ceasuri cu patru feţe pentru bucureşteni

de Monica Andrei Capatos    |    02 Feb 2010   •   00:00

"Managerial, am avut opţiunea Între a risipi banul public pentru mentenanţa unor ceasuri depăşite tehnologic şi amplasarea unor ceasuri noi, performante, a căror întreţinere reprezintă cost zero, dată fiind garanţia de 50 de ani"



Ceasuri cu patru feţe - de zeci de mii de euro, un aqua parc - proiect ce va betona cinci hectare din Parcul Tineretului, o extindere a Parcului Herăstrău care va costa 600.000 de euro sunt doar câteva dintre ambiţiile  directorului de la Lacuri şi Parcuri, Radu Popa. Pentru el nu este un an de criză, mai ales că a cerut de la Primăria Capitalei un buget dublu faţă de 2009.

Nu au trecut decât nouă luni de când la şefia Administraţiei Lacuri şi Parcuri din Capitală se află Radu Popa, un personaj controversat, aşa cum au fost şi deciziile pe care le-a luat. Ieri, la prezentarea bilanţului, şeful parcurilor a încercat să clarifice unele subiecte ce au ţinut prima pagină a ziarelor. Achiziţionarea, în prima fază, a 20 de ceasuri din aur l-a determinat chiar şi pe primarul general, Sorin Oprescu, să ia atitudine. Edilul-şef al Capitalei a declarat în vara lui 2009 că licitaţia pentru cumpărarea ceasurilor a fost amânată, având în vedere că este un an de criză. Numai că palma fusese deja bătută. Licitaţia a avut loc la 14.08.2009, iar declaraţia lui Oprescu a fost dată la 17.08.2009. "Nu aveam ce să mai fac. Contractul era deja semnat", a declarat Radu Popa. Singurul lucru modificat a fost numărul de ceasuri. N-au mai fost luate 20, ci zece. Dar suma a rămas aceeaşi de 720.000 de euro. Un ceas a costat în jur de 35.000 de euro. De restul banilor urmând a se face reparaţii la ceasurile vechi. Două au fost montate, urmează alte opt. Unele vor avea şi patru feţe, chiar vor fi cântătoare. Literele sunt subliniate prin aplicare de aur industrial. Ceasurile ar trebui să aibă o garanţie de 50 de ani, numai că aceasta este dată de firma Soluţii Urban, doar în anumite condiţii. Dacă aparatul este zgâriat, furat, ruginit sau plin de praf, garanţia este pierdută. Adică de la montare.

EXTINDERE DE 600.000 DE EURO
Extinderea Parcului Herăstrău este un alt subiect sensibil care a declanşat un întreg scandal chiar la ultimele şedinţe ale Consiliului General. Proiectul viza lărgirea zonei verzi cu 3.500 de metri pătraţi şi reabilitarea altor 18.000 de metri pătraţi cu 600.000 de euro. Primarul Sorin Oprescu a spus într-o şedinţă de consiliu că această lucrare va putea fi făcută cu 200.000 de euro. Proiectul însă a fost aprobat săptămâna trecută în varianta cu 600.000 de euro. "Nu se putea modifica nimic, pentru că o parte din bani sunt din fonduri nerambursabile, noi contribuim doar cu 700.000 de lei", a adăugat Popa. Pe scurt, pentru 2010, şeful ALPAB vrea să obţinună un buget dublu, vrea să amenajeze o herghelie în Tei Toboc, unde vor fi duşi caii abandonaţi, şi un aqua parc în Parcul Tineretului.

×
Subiecte în articol: observator