x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ceaţa, burniţa şi chiciura rămân la putere până vineri. Vezi prognoza meteo pe trei zile

Ceaţa, burniţa şi chiciura rămân la putere până vineri. Vezi prognoza meteo pe trei zile

21 Noi 2011   •   21:00
Ceaţa, burniţa şi chiciura rămân la putere până vineri. Vezi prognoza meteo pe trei zile

Miercuri. Vremea in sudul si in estul tarii nu se schimba semnificativ, va fi tot inchisa si rece, cu ceata persistenta, asociata cu chiciura, fulguiala si burnita, favorizand izolat producerea de polei. In restul regiunilor, vremea va fi in general frumoasa, cu mai putina ceata. Vantul va sufla slab pana la modeimg 6046rat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre minus 2 si 8 grade, usor mai scazute in zonele cu ceata persistenta.

In Capitala, tot vreme inchisa si rece. Mai ales dimineata se va semnala ceata, asociata trecator cu burnita si fulguiala. Vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura maxima va fi de 1-2 grade.

La munte, vreme rece, dar in general frumoasa, insa pe vai si in depresiuni, in special dimineata si seara va fi ceata asociata cu chiciura, burnita sau fulguiala, favorizand izolat producerea de polei. Vantul va sufla slab pana la moderat.
img 6046
Vremea va fi in general frumoasa in regiunile de dincolo de Carpati, chiar daca in depresiuni si pe vai mai este posibil ca la prima ora sa se formeze ceata si chiciura. Acolo unde va fi soare mai mult, adica in partea de nord-vest, maximele ajung la 8 grade, la Oradea, Satu Mare si Baia Mare, in timp ce la Timisoara, Sibiu si Cluj vor fi 4-5 grade.

In sud, nu se schimba nimic in aspectul vremii: cer variabil la deal si la munte si maxime de pana la 6-7 grade la Tg. Jiu si Ramnicu Valcea. Ziua va fi inchisa, cu ceata pana pe la amiaza, asociata cu chiciura, cu fulguiala si burnita. La Craiova si Alexandria se vor inregistra cele mai mici maxime la nivel national, un grad, respectiv 3.

Vreme inchisa va fi si in Dobrogea, unde temperaturile vor avea valori mai apropiate de cele normale: 8 grade la Constanta si 6 la Tulcea.

Nici in Moldova nu sunt sanse de soare. Din nou se va forma ceata, densa, asociata cu chiciura, fulguiala si burnita si, in aceste conditii, polei. Maximele se opresc la valori modeste de 3-4 grade, din nordul pana in sudul regiunii.

Joi, vremea se va mentine inchisa in regiunile din sudul si estul tarii, dar ceata se va mai rari. Izolat ar putea sa ploua slab, sa cada burnita sau chiar cativa fulgi de zapada, ceea ce va favoriza aparitia poleiului. In restul teritoriului, vremea va fi in general frumoasa, cu temperaturi de 6-7 grade in vestul si nord-vestul tarii si cele mai scazute in zona de ses din sud si est: 2 grade la Craiova si Slatina.

La Bucuresti, ziua de joi va fi una fara soare si cu ceata, cu o maxima de 2 grade.

Vineri, soarele castiga teren, cu exceptia Olteniei, vestului Munteniei si sudului Banatului, acolo unde ar putea cadea ploi si lapovita. in rest, vreme mai frumoasa si vant slab si moderat. Temperaturile maxime vor fi intre 0 si 8 grade, cu 4 grade in Capitala, acolo unde sunt sanse aproape nule de a vedea soarele.

×
Subiecte în articol: ceata polei chiciura burnita prognoza meteo