x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator CEC plăteşte despăgubirile pentru cumpărarea autoturismelor Dacia

CEC plăteşte despăgubirile pentru cumpărarea autoturismelor Dacia

de Ovidiu Ciutescu    |    31 Oct 2008   •   00:00
CEC plăteşte despăgubirile pentru cumpărarea autoturismelor Dacia


CEC Bank a început, din 31 octombrie, să plătească sumele de despăgubire a persoanelor care au depus bani pentru cumpărarea unui autoturism Dacia înainte de 1989, informează Agerpres. 37.487 persoane vor beneficia de despăgubiri, iar valoarea totală a despăgubirilor se ridică la 760,625 milioane lei.



Clienţii care au calitatea de titular, co-titular, beneficiar al despăgubirii pentru depozite constituite la Casa de Economii şi Consemnaţiuni C.E.C. S.A. în vederea achiziţionării de autoturisme şi au primit scrisoare de confirmare se pot prezenta la orice unitate teritorială a CEC Bank pentru a solicita plata sumei, începând cu 31 octombrie 2008, potrivit oficialilor CEC. Cei care nu au primit scrisoarea de confirmare, pentru a solicita plata sumei reprezentând despăgubirea se vor prezenta doar la unităţile teritoriale ale băncii, conform Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului. Valoarea nominală individuală a fiecărui titlu de stat este egală cu valoarea despăgubirii, calculată de CEC, pe numele fiecăruia dintre deponenţi.

Conform OUG 156/2007, persoanele fizice care până la data de 15 februarie 1992 au efectuat depuneri de sume la CEC, în vederea achiziţionării de autoturisme au dreptul să obţină despăgubiri băneşti. În prima zi bancară imediat următoare datei scadenţei fiecărei emisiuni de titluri de stat, CEC procedează la alimentarea fiecărui cont al deponenţilor cu suma reprezentând valoarea individuală a despăgubirii. Începând cu această dată, persoanele fizice care au dreptul la despăgubire se pot prezenta la ghişeele CEC, pentru ridicarea sumelor cuvenite. Pentru a intra în posesia sumelor reprezentând valoarea despăgubirii, deponenţii, mandatarii sau succesorii legali ai acestora vor prezenta în original documentele 'cec cu sumă limitată' şi 'act de identitate' valabil, acte de stare civilă, procură specială autentificată, certificat de moştenitor şi alte documente legale, după caz.

×
Subiecte în articol: romania