x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cei care hrănesc câinii comunitari ar putea primi amenzi de până la 5,000 de lei

Cei care hrănesc câinii comunitari ar putea primi amenzi de până la 5,000 de lei

12 Mai 2013   •   20:29
Cei care hrănesc câinii comunitari ar putea primi amenzi de până la 5,000 de lei

În proiectul de modificare a Hotărârii 243/2009 privind controlul reproducţiei câinilor in Municipiul Bucureşti a fost inclusă o prevedere care stipulează că persoanele care hrănesc câinii fără stăpân ar putea primi o amendă de până la 5,000 lei.

Prevederea care vizează sancţionarea celor care hrănesc câinii fără stăpân  a apărut în urma numeroaselor comentarii şi propuneri făcute de cetăţeni în perioada în care proiectul pentru modificarea Hotărârii 243/2009 s-a aflat în dezbatere publică, motivează coordonatorii acestui proiect.
De asemenea, în suţinerea acesteia a fost menţionat şi rezultatul unui studiu efectuat în Italia, care arată că agresivitatea câinilor creşte din cauza organizării animalelor în haite, lucru care se întâmplă, în primul rând, atunci când acestea sunt hrănite în grup.

Un comentariu sarcastic ar menţiona, printre efectele sesizabile ale unei astfel de prevederi, faptul că grădinile sau parcările din jurul blocurilor bucureştene nu se vor goli de câini comunitari, ci se vor umple de resturile provenite de la mâncarea aruncată pe geam de cei care îi vor hrăni în continuare.

Proiectului de hotărâre a Consiliului General al Municipiului Bucureşti care modifică HCGMB nr. 243/2009 privind controlul reproducţiei câinilor în Municipiul Bucureşti s-a aflat în dezbatere publică până la 30 aprilie şi urmează să fie supus aprobării consilierilor municipali într-o şedinţă viitoare.

×