x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cei doi militari români ucişi duminică în Afganistan, decoraţi post-mortem

Cei doi militari români ucişi duminică în Afganistan, decoraţi post-mortem

25 Sep 2013   •   17:26
Cei doi militari români ucişi duminică în Afganistan, decoraţi post-mortem

Preşedintele Traian Băsescu i-a decorat post-mortem pe cei doi militari români care au murit în Afganistan, Vasile-Claudiu Popa şi Adrian Postelnicu, potrivit unui comunicat postat pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale.

Decretele de decorare au fost semnate miercuri de şeful statului.

Astfel, "în semn de recunoştinţă şi apreciere pentru devotamentul excepţional dovedit în timpul executării unei misiuni în teatrul de operaţii din Afganistan în timpul căreia şi-au sacrificat viaţa", Traian Băsescu a conferit post-mortem celor doi militari Ordinul Naţional "Steaua României" — în grad de Cavaler, cu însemn de război.

Decorarea celor doi militari a fost făcută la propunerea ministrului Apărării Naţionale, Mircea Duşa.

Militarii români au fost răniţi în Afganistan duminică, în explozia unui dispozitiv improvizat, pe timpul executării unei misiuni de patrulare. Cei doi au fost transportaţi la spital cu un elicopter de evacuare medicală. Ulterior, ca urmare a rănilor deosebit de grave, militarii români au decedat.

Potrivit Ministerului Apărării Naţionale, trupurile neînsufleţite ale celor doi militari vor fi repatriate cu o aeronavă militară a Forţelor Aeriene Române care va ateriza miercuri seară la Flotila 90 Transport Aerian din Otopeni.

×