x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Medicii Valentin Calu şi Cătălin Pivniceru vor fi externaţi marţi. Cei doi vin la Bucureşti cu avionul

Medicii Valentin Calu şi Cătălin Pivniceru vor fi externaţi marţi. Cei doi vin la Bucureşti cu avionul

03 Feb 2014   •   11:52
Medicii Valentin Calu şi Cătălin Pivniceru vor fi externaţi marţi. Cei doi vin la Bucureşti cu avionul
Sursa foto: Medicul Valentin Calu

Medicul Valentin Calu de la Spitalul Elias şi medicul Cătălin Pivniceru de la Spitalul 'Sfânta Maria', supravieţuitori ai accidentului aviatic din Munţi Apuseni, vor fi externaţi marţi din Spitalul Judeţean de Urgenţă din Cluj-Napoca şi se vor întoarce în aceeaşi zi la Bucureşti, a declarat luni pentru Agerpres secretarul de stat în MAI Raed Arafat.

Cei doi medici vor ajunge de la Cluj la Bucureşti cu avionul, care cel mai probabil nu va fi unul de linie, au declarat surse medicale.

Dr. Sorin Ianceu, unul dintre cei trei medici internaţi la Spitalul Clinic de Urgenţă din Cluj-Napoca în urma accidentului de avion produs în Apuseni, a fost externat luni.

Sorin Ianceu va fi transportat de la Cluj la domiciliul său din Oradea cu o ambulanţă deoarece starea sa de sănătate necesită un asemenea transport, potrivit Monicăi Costin, director de îngrijiri medicale la SCJU Cluj-Napoca.

Ianceu a fost internat aproape două săptămâni la secţia de Terapie Intensivă a spitalului clujean. Întrebat fiind la ieşirea din spital cum se simte, el a declarat că este 'în plină recuperare' şi că abia aşteaptă să-şi vadă copiii.

Un avion de mici dimensiuni, de tip BN 2, s-a prăbuşit pe 20 ianuarie în zona Beliş, Pasul Ursoaia.

În aeronavă se aflau şapte persoane: pilotul Adrian Iovan, copilotul Răzvan Gabriel Petrescu, ofiţer-student Aurelia Ion şi medicii Sorin Ianceu, Valentin Calu, Radu Zamfir şi Cătălin Pivniceru.

Echipa medicală era transportată la Oradea pentru o operaţie de prelevare de organe pentru transplant.

Pilotul Adrian Iovan şi Aurelia Ion au decedat, iar ceilalţi cinci pasageri au fost grav răniţi.

×