x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cel mai mare combinat siderurgic din ţară menţine măsurile anti-COVID

Cel mai mare combinat siderurgic din ţară menţine măsurile anti-COVID

18 Mai 2020   •   14:55
Cel mai mare combinat siderurgic din ţară menţine măsurile anti-COVID

Combinatul siderurgic Liberty din Galaţi menţine măsurile anti-COVID, în vigoare din februarie. În cea mai mare unitate economică din ţară muncesc aproximativ 7.000 de oameni şi de la începutul epidemiei o singură persoană s-a infectat.

Reprezentanţii combinatului siderurgic Liberty Galaţi anunţă că vor menţine toate măsurile interne de protecţie a angajaţilor şi contractorilor instituite în timpul epidemiei de Covid-19.

Cele mai multe măsuri au fost stabilite încă din luna februarie şi presupun obligativitatea purtării măştilor de protecţie în autobuze, la porţi şi oriunde nu se poate asigura distanţarea socială, verificarea temperaturii angajaţilor la intrarea în unitate, autoizolarea celor care au fost în contact cu posibil infectaţi, reglementarea accesului la vestiare şi săli de luat masa, dezinfectarea si igienizarea frecventă a posturilor de lucru, a spaţiilor comune şi a mijlocelor de trasport, interzicerea accesului vizitatorilor, limitarea delegaţiilor, digitalizarea unor procese şi a întâlnirilor şi lucrul de la distanţă.

Decizia privind menţinerea măsurilor de protecţie a fost anunţată în condiţiile în care starea de alertă a relaxat restricţiile de circulaţie.

„Relaxarea restricţiilor de circulaţie este o măsură pe care o aşteptam cu toţii, pentru a ne deplasa în timpul liber. Decizia nu are însă niciun impact privind circulaţia la locul de muncă, care nu a fost restricţionată. Rămân riscurile privind transmiterea comunitară a virusului, ba chiar vor creşte odată cu ridicarea restricţiilor. De aceea, noi vom păstra neschimbate măsurile de protejare a personalului la locul de muncă, pentru a evita, cu orice preţ, transmiterea virusului în companie”, a declarat presei directorul general al Liberty Galaţi, Bogdan Grecu,

Compania siderurgică gălăţeană are aproximativ 7.000 de angajaţi.

De la declanşarea epidemiei, un singur salariat al combinatului s-a infectat cu virusul COVID-19.

Mediafax

×
Subiecte în articol: masuri anti-COVID combinat galaţi