x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cel mai modern si laudat tomograf a ajuns defect

Cel mai modern si laudat tomograf a ajuns defect

11 Iun 2004   •   00:00

Mult asteptatul tomograf pus in functiune in urma cu doua saptamani a intrat pe linie moarta inainte de a face vreo tomografie.

Din cauza unor defectiuni, personalul care efectueaza tomografiile este in pericol de iradiere, astfel ca pana la remedierea defectiunilor vor fi efectuate tomografii doar in cazurile de urgenta. Directorul Spitalului Judetean Satu-Mare, Dumitru Fanea, a declarat ca saptamana viitoare va sosi la Satu-Mare un specialist de la firma Siemens pentru a inlocui componentele defecte.

FARA AUTORIZATIE. Tomograful din Satu-Mare, dat in functiune la mijlocul lunii trecute, este cotat ca fiind la ora actuala cel mai performant din tara. Aparatul nu a obtinut inca nici autorizatia din partea Comisiei Nationale de Energie Nucleara. Totusi, pana se va primi si aceasta autorizatie se vor efectua doar cazurile de urgente care vor necesita efectuarea unei tomografii si doar cu aprobarea conducerii Spitalului. Tarifele care vor fi practicate sunt aprobate prin lege si vor fi aplicate in functie de segmentele care vor fi investigate. Cea mai scumpa tomografie va costa 2.550.000 de lei, iar cea mai ieftina va fi de 850.000 de lei. Vor exista tarife pentru persoanele care au bilet de trimitere din partea medicului de familie, dar si din partea medicului de specialitate. Tomograful din Satu-Mare reprezinta o investitie de 500.000 de euro realizata de firma Hyperdia din Brasov. (Crina Dunca)

×
Subiecte în articol: observator