x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cele mai CIUDATE propuneri ale românilor pentru noua Constituţie

Cele mai CIUDATE propuneri ale românilor pentru noua Constituţie

15 Apr 2013   •   11:15
Cele mai CIUDATE propuneri ale românilor pentru noua Constituţie

După ce s-a dat undă verde procedurii de revizuire a Constituţiei,  românii au fost invitaţi să trimită Forumului Constituțional propunerile  lor de modificare a Legii fundamentale. Pe site-ul FC au fost postate  zeci de amendamente, încă multe dintre ele intră fără doar şi poate în  categoria "propuneri ciudate". Un imn nou, Eminescu pe drapel, un nou  steag pentru a nu-l mai confunda cu cel al Ciadului şi jurământ depus  duminica, la ora 10.00 - sunt doar câteva dintre ideile trăsnite  transmise de români.

La Forumul Constuţional, condus de Cristian Pârvulescu, au ajuns unele  dintre cele mai bizare propuneri de amendare a Legii fundamentale, scrie  RTV.NET.


CITEŞTE ŞI Sondaj IRES: Cum vor românii să schimbe Constituţia

Astfel, un român propune Forumului și Comisiei de revizuire a  Constituției schimbarea imnului național. A compus deja și versurile şi  se oferă, în caz de nevoie, să compună și muzica: "Români, veniți, țara  ne cheamă,/ Veniți acum și n-aveți teamă. /Veniți de vă simțiti români /  Să scăpăm țara de nebuni".

Un alt cetățean propune ca pe drapelul României să apară chipul poetului  Mihai Eminescu, în timp ce un altul dorește ca în textul Constituției să  se explice semnificația culorilor albastru, roșu și galben. De pildă,  albastrul poate însemna libertate: culoarea cerului presupune că atunci  când îl poți vedea ești liber.

Citeşte pe RTV.NET care sunt dorinţele românilor privind televiziunile,  dreptul de deţinere de arme şi numele ţării.


×
Subiecte în articol: revizuirea constitutiei