x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cenaclul poetului, fără poet

Cenaclul poetului, fără poet

de Lucian Dobrater    |    Ionela Gavriliu    |    02 Dec 2010   •   18:46
Cenaclul poetului, fără poet
Sursa foto: Karina Knapeck/Jurnalul Naţional

"Te salut, generaţie în blugi." De 1 Decembrie, în centrul Alba Iuliei au răsunat cuvintele ca din altă lume. Câteva sute de oameni au răspuns salutului şi au aşteptat cu emoţie cântecele artiştilor care s-au lansat şi au crescut în Cenaclul Flacăra.

În acest an, vocea celui care conducea întâlnirile s-a auzit doar în gândurile celor prezenţi. Majoritatea cântecelor din spectacolul "Din nou împreună" au fost pe versuri de Adrian Păunescu.

Publicul a fredonat cu entuziasm cântece patrioce împreună cu preotul Doru Ghiaja: "Tu, Ardeal", "Iancule Mare", "Aşa-i românul". "Datorită lui Adriana Păunescu şi lui Doru Ghiaja, aceste cântece s-au întors la români", a spus Victor Socaciu, gazda evenimentului.

A urmat Cătălin Stepa, fiul Tatianei Stepa. Melodia "Copacii fără pădure" a fost îngânată de toţi cei de faţă, iar la "Galbenă gutuie" în urechile multora răsuna vocea unică a celei care făcea ca fiecare vers să fie greu de emoţie.

Alexandru Zărnescu a făcut ca din off să se audă vocea poetului care a pus pe versuri mai multe simboluri româneşti. "Într-o lume relativă/ Ce-a făcut şi-a desfăcut/ Eminescu-i remuşcarea/ Dorului de absolut." La reunirea Cenaclului Flacăra au mai cântat Mircea Vintilă, Florin Săsărman, Vasile Şeicaru, Alexandru Ivaniţchi, Vali Şerban.

De pe Aleea Scriitorilor, bustul lui Adrian Păunescu, dezvelit cu o zi înainte, a vegheat tăcut toate cântecele care au rămas tinere.

×