x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Centenarul Marii Uniri. Cele mai spectaculoase imagini de la Parada de Ziua Naţională din București (GALERIE FOTO)

Centenarul Marii Uniri. Cele mai spectaculoase imagini de la Parada de Ziua Naţională din București (GALERIE FOTO)

01 Dec 2018   •   14:54
Centenarul Marii Uniri. Cele mai spectaculoase imagini de la Parada de Ziua Naţională din București (GALERIE FOTO)

Aproximativ 4.000 de militari români şi străini din toate categoriile de forţe au defilat sâmbătă, de 1 Decembrie, la parada de Ziua Naţională a României, desfăşurată la Arcul de Triumf din Capitală, potrivit Agerpres.

Parada a debutat cu trecerea în revistă a Gărzii de Onoare de către preşedintele Klaus Iohannis, după care a fost intonat Imnul Naţional. Au fost trase salve de tun, iar şeful statului a depus o coroană de flori la Arcul de Triumf, după care a urmat un moment de reculegere în memoria eroilor căzuţi la datorie în războaiele mondiale şi în teatrele de operaţii.

Anul acesta, parada a fost deschisă, în premieră, de Aviaţia Militară.

Militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Protecţie şi Pază şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor, cu peste 200 de mijloace tehnice şi circa 50 de aeronave, între care şi aproximativ 500 de militari din mai multe ţări aliate sau partenere, au participat, începând cu ora 10,00, la paradă.

 


Detaşamentele de militari străini au fost din Albania, Bulgaria, Canada, Cehia, Croaţia, Estonia, Franţa, Germania, Grecia, Italia, Letonia, Lituania, Polonia, Portugalia, Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, Republica Moldova, Slovacia, SUA, Turcia şi Ucraina.

 

 

Foto Victor Stroe

×