x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Centrul Vechi al Capitalei: doliu și teamă

Centrul Vechi al Capitalei: doliu și teamă

01 Noi 2015   •   23:18
Centrul Vechi al Capitalei: doliu și teamă
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Pentru noaptea de sâmbătă, erau anunțate pe Facebook câteva zeci de petreceri de Halloween, în cluburile din Centrul Vechi al Capitalei. Totuși, sâmbătă seara, pe Lipscani și străzile din jur abia dacă zăreai câteva grupuri de petrecăreți. Tragedia din Clubul Colectiv a închis majoritatea barurilor din centrul istoric. Patronii de localuri au pus lacătul pe ușă. Dacă au făcut-o din respect sau de teama controalelor, nimeni nu poate ști. Cert este că duminică, mulți angajați ai cluburilor din București au fost văzuți aducând extinctoare.

Sâmbătă, la intrarea pe Lipscani. Un ecran publicitar afișează un fond negru, cu o bandă tricoloră, pe care e scris un mesaj de condoleanțe. Mai sus, la unul dintre pub-uri, ușile sunt închise și luminile stinse. Pe ușă, e lipită o foaie A4 pe care scrie că barul e închis, iar petrecerea de Halloween a fost anulată. Mesajul se repetă și câteva baruri mai încolo. O fată vopsită cu albastru pe față, care poartă o perucă la fel de albastră, trece pe lângă intrarea unui bar care se află la subsol și îi întreabă pe prietenii ei dacă vor să intre. „Unde intrăm în bomba asta?”, vine prompt răspunsul. Grupurile de tineri costu¬mați sunt puține și, în general, destul de tăcute.

Mulți dintre cei care se plimbau erau străini, care păreau să nu înțeleagă prea bine de ce nu este animată această zonă.
 

×