x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Centura Ploiești Vest, care preia traficul de pe autostrada Bucureşti-Ploieşti, a fost redeschisă circulației

Centura Ploiești Vest, care preia traficul de pe autostrada Bucureşti-Ploieşti, a fost redeschisă circulației

15 Noi 2013   •   16:23
Centura Ploiești Vest, care preia traficul de pe autostrada Bucureşti-Ploieşti, a fost redeschisă circulației

Centura Ploiești Vest a fost redeschisă, astăzi, circulației rutiere la capacitate maximă, după ce timp de doi ani a fost supusă unor lucrări de reabilitare, potrivit unui comunicat al Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR).

Lucrarea de lărgire la patru benzi a Centurii Ploiești Vest a fost inaugurată în august 2010, deși prezenta defecte majore de execuție. Ca urmare, la un an de la inaugurare, centura a fost închisă pentru remedierea acestor defecte.

Prima parte a lucrărilor de reabilitare a fost finalizată în a doua jumătate a anului 2012, iar pe 27 mai 2013 au fost demarate lucrările de reparații la trei din cele mai importante pasaje: Pasaj pe Centura Ploiești Vest (DN 1) km 9 + 004 la Ploiești, Pasaj pe Centura Ploiești Vest (DN 1) km 10+305 peste DN 72 și Pasaj pe Centura Ploiești Vest (DN 1) km 10 + 604 la Ploiești, acestea fiind finalizate în prezent.

Centura Ploiești Vest are o importanță majoră pentru traficul dintre București și Valea Prahovei, respectiv Brașov, deoarece preia autovehiculele de pe autostrada București — Ploiești, inaugurată în urmă cu peste un an.

×