x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cenuşa lui Sergiu Nicolaescu, ridicată de văduva regizorului

Cenuşa lui Sergiu Nicolaescu, ridicată de văduva regizorului

09 Ian 2013   •   15:22
Cenuşa lui Sergiu Nicolaescu, ridicată de văduva regizorului
Sursa foto: CRISTIAN NISTOR/AGERPRES

Cenuşa lui Sergiu Nicolaescu a fost ridicată de văduva regizorului, azi, în jurul prânzului, de la crematoriul Vitan Bârzeşti, din Capitală, fiind posibil ca urna să fie depusă, ulterior, în cavoul familiei Nicolaescu din Târgu Jiu.

Văduva lui Nicolaescu nu a anunţat ce se va întâmpla cu cenuşa regizorului incinerat, însă, potrivit sorei acestuia, Iolanda, ar exista planuri ca urna să fie depusă mai întâi în cimitirul Bellu, din Bucureşti, pentru ca apoi să ajungă în cavoul familiei din Târgu Jiu.

Potrivit altor apropiaţi ai regizorului, Sergiu Nicolaescu ar fi dorit ca cenuşa sa să fie aruncată pe litoralul Mării Negre.

Sergiu Nicolaescu a murit la vârsta de 82 de ani, ca urmare a unor complicaţii cardiace şi pulmonare severe. Regizorul a fost incinerat la 5 ianuarie, la crematoriul Vitan Bârzeşti din Bucureşti, în cadrul unei ceremonii restrânse la care au luat parte familia şi puţini apropiaţi.

Decizia de incinerare a trupului neînsufleţit al regizorului a stârnit o amplă dezbatere în media româneşti, după ce Biserica Ortodoxă a refuzat să facă o slujbă pentru cineast, pe motiv că incinerarea nu este un act creştinesc.

×