x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cepoi a demisionat de la conducerea Ministerului Sănătăţii. Raed Arafat a preluat atribuțiile de ministru

Cepoi a demisionat de la conducerea Ministerului Sănătăţii. Raed Arafat a preluat atribuțiile de ministru

de Agerpres    |    01 Oct 2012   •   18:31
Cepoi a demisionat de la conducerea Ministerului Sănătăţii. Raed Arafat a preluat atribuțiile de ministru

Ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, i-a solicitat luni premierului Victor Ponta eliberarea din funcţie.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii, pentru perioada următoare, doctorului Raed Arafat i s-au delegat toate atribuţiile ce revin funcţiei de ministru al Sănătăţii, iar "Vasile Cepoi a acceptat propunerea premierului Ponta de a prelua funcţia de consilier de stat al primului-ministru pe probleme de Sănătate".

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat săptămâna trecută DNA în vederea cercetării ministrului Sănătăţii, Vasile Cepoi, pentru săvârşirea infracţiunilor de conflict de interese, infracţiuni împotriva intereselor financiare ale Comunităţii Europene, precum şi a celor asimilate infracţiunilor de corupţie, în legătură cu derularea unui proiect finanţat prin POSDRU, pe vremea când acesta era director al Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi.

ANI susţine că Vasile Cepoi a participat, în calitate de director al DSP Iaşi, la luarea unei decizii, prin semnarea unui acord de parteneriat, angajând instituţia pe care o conducea la acea dată ca partener în proiectul "Calitate şi performanţa în sistemul sănătăţii publice din România" derulat în baza Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU).

Parteneri ai proiectului au fost Fundaţia "Amfiteatru" (beneficiar), alături de DSP Iaşi, Colegiul Medicilor din România, Universitatea de Medicină şi Farmacie "Gr. T. Popa" Iaşi şi SC Info Educaţia SRL.

Ulterior, Vasile Cepoi şi soţia sa au fost angajaţi în cadrul proiectului şi au obţinut venituri de natură salarială de la Fundaţia "Amfiteatru" şi de la partenerii Universitatea de Medicină şi Farmacie "Gr. T. Popa" Iaşi şi SC Info Educaţia SRL.

Beneficiul patrimonial obţinut de Vasile Cepoi împreună cu soţia sa în cadrul acestui proiect este de 191.726 lei (aproximativ 42.440 euro).

Ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, declara atunci că nu a avut o poziţie de decizie în proiectul despre care vorbeşte Agenţia Naţională de Integritate, ci a predat doar cursuri şi că îşi rezervă dreptul de a acţiona în justiţie ANI pentru ştirbirea imaginii publice.

×