x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ceramica Iaşi va concedia o treime din personal, din cauza crizei

Ceramica Iaşi va concedia o treime din personal, din cauza crizei

14 Noi 2008   •   00:00
Ceramica Iaşi va concedia o treime din personal, din cauza crizei

Producătorul de materiale de construcţii Ceramica Iaşi va renunţa, începând cu luna decembrie, la 150 de salariaţi, reprezentând aproape o treime din cei 431 de angajaţi, pentru eficientizarea activităţii, pe fondul crizei şi al creşterii costurilor de producţie şi transport.



"Având în vedere contextul macroeconomic şi financiar general, încetinirea ritmului de creştere în piaţa imobiliară şi problemele cu care ne confruntăm în industria noastră - cum ar fi majorarea preţurilor cu combustibilii, energia şi alte materiale, care au condus la creşteri ale costurilor de producţie şi transport - începând cu luna decembrie a acestui an, pentru a asigura eficienţa economică a operaţiunilor, va avea loc o restructurare de personal, în urma căreia numărul total de angajaţi va fi redus de la 431 la 280 persoane", a declarat, într-un comunicat, directorul general al companiei, Iulian Mangalagiu. "Colaborăm cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi Inspectoratul Teritorial de Muncă în oferirea de consiliere şi alte servicii pentru persoanele afectate. Le vom oferi, de asemenea, compensaţii financiare în funcţie de vechime şi calificări", a afirmat Mangalagiu.
Astfel, după închiderea vechilor capacităţi de producţie vor fi create special locuri de muncă la lucrările de investiţii în curs, unde vor lucra în special salariaţii existenţi, corespunzător cu capacitatea de muncă şi pregătirea profesională a fiecăruia, potrivit Ceramica. Totodată, angajaţii cu pregătire profesională corespunzătoare vor fi recrutaţi pentru exploatarea noilor linii tehnologice care urmează să fie instalate, aceştia urmând să beneficieze de pregătiri specializate pentru noile posturi. "Urmare a crizei economice mondiale şi a efectelor acesteia în plan local, în special în piaţa construcţiilor, Ceramica Iaşi se aşteaptă la scăderea consumului de materiale de zidărie în perioada următoare, cu impact negativ direct asupra creşterii companiei şi a profitabilităţii acesteia, la fel ca în cazul tuturor producătorilor de materiale de construcţii", se mai arată în comunicat. Producătorul de materiale de construcţii a anunţat în luna august că va suplimenta cu 4,5 milioane de euro investiţiile programate pentru dezvoltarea şi extinderea producţiei, la 49,5 milioane de euro, pentru a acoperi creşterea preţurilor la materialele de construcţii, manoperă, combustibili şi utilităţi.

INVESTIŢII. Ceramica Iaşi a anunţat în luna mai că va investi 21 de milioane de euro într-o fabrică de materiale de zidărie. Totodată, firma urma să investească în acest an 24 milioane de euro în extinderea producţiei pe platforma unităţii din Iaşi, investiţia incluzând o secţie de producţie de cărămidă de 17 milioane euro şi o linie de preparare a materiei prime de şapte milioane euro. Veniturile companiei au crescut în primul semestru cu 36,6%, la 32,76 milioane de lei, în timp ce profitul net al firmei a crescut cu 9%, la şapte milioane de lei. Holdingul Ugirofin, înregistrat în Olanda şi deţinut de fonduri administrate de Advent International, a preluat în luna iunie a anului trecut 65,88% din capitalul Ceramica Iaşi, pentru 22,3 milioane euro. Între timp, Ugirofin a devenit EuroBrick International şi a ajus la o deţinere de 69,41%.
Mediafax

×
Subiecte în articol: romania milioane ceramica iaşi ceramica ia