x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ceremoniile premiilor Grammy se vor desfăşura cum era programat

Ceremoniile premiilor Grammy se vor desfăşura cum era programat

de Marina Constantinoiu    |    12 Feb 2012   •   07:44
Ceremoniile premiilor Grammy se vor desfăşura cum era programat

Plecarea prematura dintre noi a divei pop Whitney Houston bulverseaza cea de-a 54-a ceremonie a Grammy Awards, care a pregatit un omagiu 'respectuos' pentru artista si urmeaza sa se desfasoare astazi, marcand, totodata, revenirea cantaretei Adele si a miticilor Beach Boys, comenteaza France Presse.

Anuntul privind decesul lui Whitney Houston, care a siderat lumea muzicala, a survenit in timp ce repetitiile pentru cea de-a 54-a ceremonie a Grammy Awards erau in plina desfasurare la Staples Center din Los Angeles.

'Whitney Houston stia sa-si stupefieze publicul'

Sambata seara, Recording Academy, organizatoarea ceremoniilor Grammy, a dat publicitatii un comunicat care saluta memoria cantaretei si actritei cu voce de aur. 'Whitney Houston, laureata a sase premii Grammy, era una dintre cele mai mari interprete de muzica pop a tuturor timpurilor', a declarat presedintele Recording Academy, Neil Portonov. 'Ea a lasat in urma un important corpus muzical, marcand, prin interpretarea sa, o perioada de treizeci de ani. Vocea sa puternica si-a pus amprenta pe mai multe melodii memorabile', se arata in comunicatul citat.

La scurt timp, in cursul serii, unul dintre producatorii ceremoniei, Ken Ehrlich, a precizat pentru CNN ca Jennifer Hudson a cantat in memoria artistei decedate la varsta de 48 de ani – tanara a primit in 2009 trofeul pentru cel mai bun album R&B chiar din mainile lui Whitney Houston.

Cu toate acestea, Ehrlich a declarat ca nu se va modifica programul ceremoniei. 'Trebuie sa ramana un spectacol adevarat. Whitney Houston era o mare artista, o mare interpreta si stia sa-si stupefieze publicul. Si ea si-ar fi dorit ca spectacolul sa continue', a spus acesta. El a mai precizat ca 's-au facut unele schimbari pentru ca tonul ceremoniei sa fie adaptat momentului'.

Show-ul televizat, care este un adevarat regal de muzica live, se va bucura de prestatiile britanicei Adele – prima ei aparitie in public si interpretare, dupa operatia la corzile vocale – Coldplay, Rihanna, David Guetta, Bruno Mars, Paul McCartney, Katy Perry sau Bruce Springsteen.

Dar ochii vor fi indreptati catre Beach Boys, miticul grup rock californian, care isi vor sarbatori 50 de ani existenta printr-o revenire pe scena, dupa o absenta de 20 de ani.

Dupa 'o cura de slabire drastica', premiile Grammy si-au redus anul acesta numarul de categorii de la 109 la 78, provocand nemultumirea multor artisti, unii dintre ei intentionand sa protesteze pentru asta duminica, in apropierea Staples Center. Doar cele mai populare dintre categorii vor fi transmise in timpul ceremoniei televizate, programate pentru ora 17:00 (01:00 GMT).

×