x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cererea DNA referitoare la deputatul Cristian Rizea, la Parlament; Biroul permanent stabileşte joi calendarul

Cererea DNA referitoare la deputatul Cristian Rizea, la Parlament; Biroul permanent stabileşte joi calendarul

02 Mar 2016   •   21:43
Cererea DNA referitoare la deputatul Cristian Rizea, la Parlament; Biroul permanent stabileşte joi calendarul
Sursa foto: Dragos Stoica/Intact Images

Cererea procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, pentru încuviinţarea reţinerii şi a arestării preventive a deputatului Cristian Rizea, a ajuns la Camera Deputaţilor, Biroul Permanent urmând să se reunească joi dimineaţă pentru a stabili calendarul analizei documentelor.

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, cere sesizarea Camerei Deputaţilor pentru încuviinţarea reţinerii şi a arestării preventive a lui Cristian Rizea pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor.

"În conformitate cu prevederile legale şi constituţionale, procurorul-şef (...) a transmis Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cererea şi referatul întocmit în cauză, în vederea sesizării ministrului Justiţiei pentru a cere preşedintelui Camerei Deputaţilor încuviinţarea reţinerii şi a arestării preventive a deputatului Rizea Cristian", se arată într-un comunicat al DNA transmis miercuri AGERPRES.

Conform aceleiaşi surse, Rizea este cercetat pentru trafic de influenţă, spălarea banilor în formă continuată (două acte materiale) şi influenţarea declaraţiilor (două fapte).

Deputatul mai este acuzat că a încercat să influenţeze doi martori din dosarul în care era cercetat de procurorii anticorupţie.

Sursa - Agerpres

×
Subiecte în articol: Cristian Rizea parlament calendar dna